Több mint 5 millió vendég a budapesti fürdőkben

Forrás: turizmus.com

 2020. január 10. 15:13

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. bevétele tavaly 20 százalékkal növekedett és várhatóan meghaladja a 18,3 milliárd forintot. A társaság által üzemeltetett fürdők több mint 5 millió vendéget fogadtak.

A Budapest Gyógyfürdői (BGYH) Zrt. által üzemeltetett fürdőket és strandokat 2019-ben több mint 5 millió vendég kereste fel, ami az előző évi forgalomhoz képest közel 13 százalékos, 2010-hez képest pedig 72 százalékos növekedést jelent. A kitűnő eredmény elsősorban a folyamatos fürdőfejlesztéseknek és a Budapestre irányuló növekvő turisztikai forgalomnak köszönhető – írja a társaság közleményében.

Decemberben több mint 430 ezer látogatót fogadtak a budapesti fürdők, ami 14 százalékos növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest. Az összes állandó fürdő vendégforgalma közül kiemelkedett a 2018 őszén kibővült, Érték és Minőség Nagydíjjal kitüntetett Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő, valamint a zuglói Paskál fürdő.

A 2019 júliusában újra nyitott Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő szintén beváltotta a beruházásához fűzött reményeket, hiszen a múlt évben több mint 120 ezer vendég kereste fel.

Egész évben nyitva tart a 2019 nyarán átadott Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógyfürdő és Strand

Fotó: BGYH

A forgalom növekedéséhez hozzájárultak a Palatinus fürdő 100. születésnapja alkalmából szervezett rendezvények is, ezeken több mint 8200-an vetttek vett részt, ami hosszú évtizedekre visszanézve is rekordnak számít.

A fürdők közül a legnagyobb forgalmat 2019-ben is a Széchenyi Gyógyfürdő érte el, tavaly közel 1,8 millió vendéget (+8%) fogadott, ami a társaság összforgalmának több mint 35 százalékát teszi ki. A külföldi vendégek különösen a Sziget Fesztivál és a decemberi ünnepek alatt látogatták a fürdőket.

A év egyik kiemelt eseménye volt, amikor ősszel hosszú riportot készített a Good Morning America! ötmilliós nézettségű reggeli show-műsora a 2019 őszén bemutatott Gemini Man főszereplőjével, Will Smith-szel. A filmet 2018-ban forgatták Budapesten, többek között a Széchenyi fürdőben. Múlt évben a budapesti fürdők több mint 400 forgatócsoportot, sajtó munkatársat fogadtak a világ minden tájáról.

Nyári szombat esti sparty a Széchenyi fürdőben

Fotó: BGYH

A közlemény a tavalyi fejlesztések között kiemeli a Széchenyi fürdőben Private Spa néven létrehozott új részleget is, ahol a vendégek szállodai színvonalú körülmények között élvezhetik a fürdő szolgáltatásait.