Bemutatkozott a szállodásoknak a BUDCB

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2020. július 28. 18:59

A korábban is létezett Magyar Kongresszusi Iroda Kft. személyi állományában és anyagi lehetőségeiben is megerősödve immár Budapest Convention Bureau-ként szolgálja a hazai MICE-szektort – hallhatták a szállodások az MSZÉSZ közgyűlésén.

Az MSZÉSZ elnöki beszámolója és a Budapest Airport prezentációja után a közgyűlés egyik leginkább várt napirendi pontjaként Békefi Anna szakmai igazgató mutatta be a Budapest Convention Bureau (BUDCB) felállását és terveit.

A szakember elmondta többek között, hogy a korábban a nemzeti marketingszervezet (MT Zrt., majd MTÜ) részeként tevékenykedő kongresszusi iroda immáron önálló jogi entitásként működik, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány égisze alatt, Princzinger Péter ügyvezetésével. A jelenleg 7 munkatársat felvonultató szervezetben kiemelt szerephez jut még Gerzanics Nikoletta marketingigazgató, aki a Budapest Airporttól érkezett.

A sors iróniája, hogy a BUDCB március elsejei indulása – amelyet a turisztikai szakma évek óta várt – alig néhány nappal előzte meg a koronavírus járvány kitörését, a nemzetközi turizmus, azon belül is a kongresszusi és rendezvény turizmus teljes leállását.

Békefi Anna, a BUDCB szakmai igazgatója

Fotó: MSZÉSZ/Csárdás Ferenc

A szakmai igazgató prezentációjában kiemelte a már alakuló kiváló együttműködést a BFTK-val , az MTÜ-vel, a Fővárosi Önkormányzattal, valamint a MICE-szegmensben érintett szakmai szervezetekkel, köztük az MSZÉSZ-szel.

Békefi Anna – túl a szervezet megerősödésén – kiemelten fontosnak nevezte, hogy a BFTK-val együtt gondolkodva alakul az a korábban nem létezett City Support csomag, amely sokat segíthet majd nagy létszámú, nemzetközi kongresszusok sikeres megpályázásakor.

A BUD CB egyébként, szervezetileg három fő területre figyel, nevezetesen a sales, a marketing és a kutatás-elemzés áll tevékenységük középpontjában. Nemzetközi szakmai szervezeti kapcsolataik (elsősorban az ICCA és az Európai Nemzeti Kongresszusi Irodák Stratégiai Szövetsége) révén a corporate és szövetségi rendezvények megszerzésén felül kiemelt feladatuknak tekintik a hazai szállodák, rendezvény- és kongresszusszervezők, valamint ügynökségek naprakész tájékoztatását a nemzetközi trendekről, hogy a lehető legversenyképesebb ajánlatokkal vihessék Magyarországot, s elsősorban Budapestet a nemzetközi piacra.