Május 15-ig várja a hallgatók jelentkezését a CheckINN Revitalizátor ötletverseny

Szerző: CheckINN

Forrás: turizmus.com

 2024. április 29. 11:58

A CheckINN és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem háromfős csapatok jelentkezését várja az ország minden egyeteméről.

A kifejezetten felsőoktatási hallgatóknak szóló ötletverseny célja a fenntartható turizmus és építészet népszerűsítése, illetve a kreatív, tettre kész fiatalok szakmai segítése és díjazása.

Az országban számtalan olyan épület és terület található funkció nélkül, mely valaha fontos ipari, kereskedelmi feladatot láttak el. Ezek között gyakran lehet értékes, műemlék védelem alatt álló ingatlanokat is találni, amik megőrzése és revitalizálása kulcsfontosságú szerepet tölthet be a környezettudatos várostervezésben.

Az évek során számos pozitív példa fémjelzi ennek a folyamatnak a sikerességét. Akár a budapesti Millenárisra, a mohácsi Selyemgyár Kulturális Negyedre, a Pécsen található Zsolnay Kulturális Negyedre gondolunk, mindegyik megújult funkciójával, értéknövelt infrastruktúraként illeszkedik az adott város vérkeringésébe.

A korábbi években indult csapatok hasonlóan innovatív ötletekkel érkeztek, ilyen volt a veszprémi FényPont, a Budai-hegység DiveIN búvárbázisa vagy az A Z Sportregenerációs Központ.

A szervezők – egészen május 15-ig – olyan háromfős csapatok jelentkezését várják, akik szívesen merülnének el a rozsdaövezeti épületek világában és emellett akár turisztikai, építészeti mentorprogramban és 3 millió forintos ösztöndíjban is részesülhetnének.

A program féléves időtartalma alatt nem csupán többalkalmas mentoráción, de prezentációs tréningen és élő prezentációs eseményen is részt vesznek a továbbjutó csapatok, ahol egy szakmai zsűri szóban és írásban is értékeli majd a hallottakat.

Május 15-ig jelentkezhetnek a hallgatók a CheckINN Revitalizátor ötletversenyre

Fotó: CheckINN

 

 

A két forduló alapján a legjobb két csapat kerül díjazásra. A két csapatot a CheckINN támogatásával ösztöndíj formájában jutalmazzák, összesen 2 x 3.000.000 Ft értékben.

További információk és jelentkezés a revitalizator.check-inn.hu felületen.