Németországban népszerűsítette hazánkat az MTÜ

Forrás: turizmus.com

 2019. május 28. 17:24

A Magyar Turisztikai Ügynökség május közepén hazai szolgáltatók együttműködésével roadshow-n népszerűsítette Magyarországot három dél-németországi városban, valamint Berlinben.

Május 13–15. között három dél-német várost, Münchent, Stuttgartot és Nürnberget érintett az MTÜ értékesítési igazgatósága által szervezett roadshow. A szakmai rendezvénysorozaton a hazai szolgáltatókat a Continental Travel, a Dynamic Tours, az ETS Hungary, a Tour East Tour és a Greenfield Hotel képviselte, valamint két desztináció, Bükfürdő és Harkány került fókuszba.

Az egyes állomásokon Farkas Kinga, a Magyar Turisztikai Ügynökség német és osztrák piacért felelős szakértője részletes országprezentáció keretében mutatta be a magyar főváros aktuális trendjeit és adott átfogó képet a hazai gyógyvizekről, a Balaton kínálta lehetőségekről, valamint Magyarország attrakciófejlesztés szempontjából kiemelt térségeiről. Az előadást minden helyszínen workshop követte, ahol a hazai szakma képviselői a német meghívottakkal ismerkedhettek meg, építhettek személyes kapcsolatokat és természetesen üzleteket is köthettek.

Magyar és német szolgáltatók egymás közt

Fotó: MTÜ

Május 16-án a GINOP rendezvénysorozat hazánkat népszerűsítő kampányának keretében Berlinben mutatkozhattak be a hazai szolgáltatók. A rendezvény Magyarország berlini nagykövetségének épületében tartották, ahol Magyarország jó hírét a Magyar Turisztikai Ügynökség értékesítési igazgatósága és bormarketingért felelős igazgatósága mellett 9 hazai szolgáltató (BFTK, Dynamic Tours, Thermal Hotel Visegrád, Cityrama, Hunguest Hotels, ETS Hungary, Tour East Tour, Hotel Europa fit, Continental Travel) igyekezett tovább növelni.

Izsák András követ köszöntője után Farkas Kinga, az MTÜ országspecialistája előadásában vizeink, a gyógy- és wellnessturizmus, a seniorok és az akadálymentes turizmus magyarországi lehetőségeiről beszélt. Gál Zsombor, az MTÜ bormarketingért felelős vezető szakértője a magyar bor márkakoncepcióját ismertette a résztvevőkkel, egyidejűleg arra biztatta a jelenlevőket, hogy fedezzék fel a magyar borvidékeket. A workshop után egy ad hoc borkóstolóra is sor került.