Büki Gyógyfürdő: Magyar Brands-díj és osteoporosis centrum

Forrás: turizmus.com

 2018. november 21. 11:35

Magyar Brands-díjat kapott a Bükfürdő Thermal & Spa. A fürdőben folyik a gyógyvizes medence korszerűsítése, ezután a gyógyászat épületének felújítása következik, ennek keretében osteoporosis centrum jön létre.

A Bükfürdő Thermal&Spa a tavalyi évhez hasonlóan 2018-ban is elnyerte a Magyar Brands-díjat, idén azonban már két kategóriában. A Kiváló Fogyasztói Márka mellett sikeresen pályázott a Kiváló Munkáltatói Márka kategóriában is. A díjátadó ünnepségen szóba kerültek az aktuális és a tervezett fejlesztések is.

Dr. Németh Sándor, Bük város polgármestere örömét fejezte ki, hogy a fürdő idén is díjazott lett a Magyar Brands programban. Úgy véli, a külső szervezet által odaítélt elismerések mind egy turisztikai attrakciónak, mind egy településnek sokat jelentenek, és ezek kommunikálása az idegenforgalmi szektorban elengedhetetlen.

Boros László Attila, Inzám Andrea és dr. Németh Sándor

Fotó: turizmus.com

Nem elegendő azonban az elismeréseket elnyerni, azoknak a későbbiekben is meg kell felelni, ezért fontos a folyamatos fejlesztés, melynek következő állomása a fürdő életében a gyógyászati részleg felújítása. A nyár közepén átadott új főbejárat a gyógyászat épületének rekonstrukciójával, valamint a település épülő főterével együtt egy impozáns, egységes arculattal várja majd a Bükfürdőre látogatókat.

Az okleveleket Inzám Andrea, a Magyar Brands brand managere adta át dr. Németh Sándor polgármesternek és Boros László Attilának, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatójának. Inzám Andrea elmondta, hogy évente több ezer jelentkező közül választják ki azokat a márkákat, amelyek elnyerik a Kiváló Fogyasztói Márka címet.

A díj elnyerésében az adott cégnek piackutatáson kell átesnie, gazdaságilag stabilnak kell lennie, valamint egy zsűri vizsgálja, hogy milyen mértékben építi a cég saját brand-jét. A másik elnyert cím a Kiváló Munkáltatói Márka, mely új kategória a Magyar Brands történetében. Boros László Attila, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója ismertette, hogy ebben a kategóriában mivel sikerült meggyőzni az ítészeket: a gyógyfürdőnél a bérek az elmúlt három évben átlagosan több mint 30%-kal emelkedtek, a munkavállalók évente két alkalommal jutalomban részesülnek, melyet az utóbbi években a gyógyfürdő az üzleti tervében írásban is rögzített.

Emellett kiemelte a cafeteria rendszert, valamint a közös reggeliket, melyek alkalmával a gyógyfürdő dolgozói közvetlenül jelezhetik kérdéseiket, kéréseiket a menedzsment felé.

Nagyszabású fejlesztések

Ezt követően a vezérigazgató bemutatta az eddig fizioterápiás intézetként ismert gyógyászati részleg rekonstrukciós terveit. Utalt a főbejárat átadóünnepségén tett ígéretére, miszerint a soron következő fejlesztéseknél azt a minőséget viszik tovább, melyet az új főbejárat során prezentáltak.

Jelenleg is zajlik az ikonikus, Szent Kelemen névre keresztelt gyógyvizes medence korszerűsítése, melynek köszönhetően a vendégek a tervek szerint karácsonykor már egy modern, de a hagyományokat tisztelő, jobb vízgazdálkodású medencét vehetnek birtokba.

A gyógyászati részleg egyik látványterve

Fotó: turizmus.com

A fürdőt érintő következő nagy projekt a gyógyászat épületének felújítása. Boros László Attila elmondta, az épület 1979-es átadását követően egyes részeit érintették csak kisebb átalakítások, 2002-ben bővült egy újabb szinttel, azóta azonban nem volt jelentősebb felújítás, így mind az épület, mind a berendezések, eszközök megértek a korszerűsítésre.

A nettó 408 millió forintos beruházás keretében megújul a fürdő homlokzata, mely körülbelül 1 050 m2 felületet érint: hőszigetelés, homlokzatburkolat, nyílászárócsere és árnyékolók beépítése is szerepel a tervek között. A belső tereket (940 m2) illetően kibővített váróterem, új, akadálymentesített vizesblokkok, új orvosi rendelők és önálló kezelőhelyiségek kerülnek kialakításra.

A korszerűsítéssel együtt új filozófia is beköszönt a fürdő életébe: az OEP-es vendégek mellett a fő hangsúlyt a külföldi, főleg a nyugati piacra helyezik.

Látványterven a masszázsrészleg

Fotó: turizmus.com

A gyógyászat egyediségét a megszokott fürdőgyógyászati kezelések megtartása mellett a specializáció jellemzi majd: Magyarország legnagyobb osteoporosis-ra (csontritkulás) szakosodott centrumaként szeretnének bekerülni a köztudatba. A vezérigazgató szerint a Bükfürdő Osteoporosis Centrumhoz szükséges adottságok már megvannak, hiszen Bükön kiválóan alkalmas erre a gyógyvíz, magasszintű szaktudással rendelkeznek az orvosok és a szakszemélyzet, a gyógyászati részleg felújításával pedig az esztétikus környezet és a modern tárgyi eszközök is rendelkezésre állnak majd.

Boros László Attila kiemelte, a gyógyászat a várhatóan januárban megkezdődő felújítási munkálatok alatt is zavartalanul üzemel, a könnyebb tájékozódást a fürdőn belül tájékoztató táblák segítségével oldják meg.
(X)