Szombaton nyitnak a teraszok, este 11 órától lesz kijárási tilalom

Forrás: turizmus.com

 2021. április 22. 10:59

Mivel a beoltottak száma várhatóan már pénteken eléri a 3 és fél milliót, biztosan mondhatjuk, hogy szombaton a vendéglátóhelyek teraszai megnyithatnak – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtök délelőtti Kormányinfón.

Mint elmondta, a teraszok – csakúgy, mint az üzletek – este fél 10-ig lehetnek nyitva­. A kijárási tilalom este 11 órára módosul.

Gulyás Gergely hozzátette: „Azt reméljük, hogy ezután gyorsan tudunk továbblépni, hiszen jelentős mennyiségű oltóanyag érkezik a következő hetekben, s jó esély van arra, hogy a jövő héten a négymilliós határt is átlépjük”. A négymillió beoltott egy újabb határvonal lehet a korlátozások további oldására. Orbán Viktor miniszterelnök korábbi bejelentése szerint ez május elején érhető el, s a védettségi igazolvánnyal talán ekkor már lehet moziba, koncertre, szállodába menni.

Szombaton a teraszok megnyithatnak, jelentette be Gulyás Gergely

Fotó: Facebook/Kormányinfó

Amint arról korábban beszámoltunk, a teraszok és kerthelyiségek reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek nyitva. A vendégeknek nem kell maszkot viselniük, csak a belső terekben, ahol a megrendelt étel, ital elviteléhez szükséges ideig, valamint a mellékhelyiség használata idejére szabad tartózkodni. Az üzemeltetők és az alkalmazottak azonban a vendéglátóhely teljes területén kötelesek maszkot viselni.

Arról, hogyan készül a szakma a múlt héten beharangozott terasznyitásra, itt írtunk. A szakmai szervezetek egy héttel ezelőtt azt mondták, a vendéglátóhelyek harmada állhat készen az újraindulásra.