Vonattal Európában, csalódást keltő városok – ezt olvasták a legtöbben 2023-ban a Turizmus.com-on

Forrás: turizmus.com

 2023. december 27. 18:47

Mielőtt elköszönünk 2023-től, összegyűjtöttük az év legnépszerűbb cikkeit. Fordított sorrendben mutatjuk a Turizmus.com top 10 legolvasottabb írását. Olvasóink között sok vonatbarát is lehet, mert a legtöbb kattintást vonzó, 6–10. helyen végzett cikkek között három is a vasúttal kapcsolatos.

10. Vonattal utazna a horvát tengerpartra? Indul az Adria InterCity

A nyári Adria InterCity az egyik legnépszerűbb nemzetközi IC, amit tavaly a The Guardian beválogatott Európa 10 legjobb vasúti élményutazása közé. A Budapestet a horvát tengerparton fekvő Splittel összekötő Adria InterCity június 9-től szeptember 30-ig heti 3 alkalommal közlekedett fekvőhelyes, háló- és étkezőkocsival. A nyaralni indulók nagy örömére indított járatról szóló cikkünk a 10. legolvasottabb lett 2023-ban.

Az Adria InterCity Split központjába érkezett, az óváros és a kikötő közvetlen szomszédságába

Fotó: MÁV

9. Indul a jelentkezés az ingyenes európai vonatbérletekre

Idén március 15-én nyílt meg az ingyenes európai vonatbérletek újabb uniós pályázati fordulója, amelyre március 29-ig jelentkezhetnek a 18 éves fiatalok. A nyolcadik pályázati fordulóban 35 300 ingyenes vonatjegyet osztottak szét. A pályázat feltételeit ebben a cikkünkben mutattuk be.

A magyarok fiataloknak nagyságrendileg 750 ingyenes vonatjegy jutott ebben a pályázati fordulóban

Fotó: 123rf.com

8. Eláruljuk, mikor lehet negyed áron megnézni a Plitvicei-tavakat

A promóciós hét során a látogatók akciós áron élvezhették a Plitvicei-tavak Nemzeti Park szépségeit. Idén a különleges alkalom október 1. és 8. között tartott, ebben az időszakban kedvezményesen volt látogatható mind a 16 smaragd tó. A kedvezményes lehetőségről szóló írásunk az előkelő 8. helyen végzett a ranglistán.

Október elején kedvezményes volt a belépés a Plitvicei-tavakhoz

Fotó: 123rf.com

7. Ebben a tíz városban csalódtak a legnagyobbat az utazók

Néhány brit adatelemző felállította az úti célként leginkább túlértékelt városok tízes toplistáját a legnagyobb utazási platformokon található értékelések alapján. A toplistában azok a látványosságok is szerepelnek, amelyek az adott városban a leginkább maradtak alatta az utazók várakozásainak. A csalódást keltő úti célokról szóló cikkünk szintén nagyot futott.

Szingapúrból a kultúrát hiányolták a kommentelők

Fotó: 123rf.com

6. Bécsi adventi utazásokat indít a magyar magán vasúttársaság

Bécsi adventi kirándulásokkal bővítette kínálatát a Continental Railway Solution Kft., decemberben több alkalommal indult útnak a Continental Classic Express Budapestről. A decemberi szombatokon Budapest-Déli pályaudvar, Kelenföld, Győr, Wien Hauptbahnhof és Wien Westbahnhof útirányon közlekedő járatokkal a magyar utazási piacon kívánta megvetni a lábát a társaság. A nagy érdeklődés a 6. helyre röpítette cikkünket.

Decemberben szombatonként indultak az adventi szerelvények Budapest és Bécs között

Fotó: Continental Railway Solution

Összeállításunkat holnap folytatjuk, megmutatjuk, melyik volt a top 5 legolvasottabb cikk a Turizmus.com-on 2023-ban.