Bezárt a Zichy Park Hotel a rezsiköltségek drámai emelkedése miatt

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2022. október 14. 17:19

"Sajnálattal tájékoztatjuk Önöket, hogy szállodánk 2022. október 1-én bezárt" – ez az üzenet fogadja azokat, akik ellátogatnak a Tolna megyei Bikácson található, négycsillagos Zichy Park Hotel honlapjára és közösségi oldalára.

Mint írják, a Covid-válságból csak nehezen lábaltak ki, jelenleg pedig olyan gazdasági nehézségekkel szembesülnek (a rezsi és alapanyagárak drasztikus emelkedése, valamint az előrejelzések szerinti keresletcsökkenés), melyek a szálloda további működését – a legjobb szándékuk ellenére – sem teszik lehetővé.A hír nem új azok számára, akik olvasták szeptember végi cikkünket az Eventrend Group bejelentéséről, miszerint a cég átmenetileg kiszáll a szállodaüzemeltetésből, az általa az idáig üzemeltetett Siófoki Residence, a siófoki Active Holiday Hotel, a ráckevei Duna Relax, valamint a noszvaji Oxigén Family és Tündérkert Hotel új üzemeltetővel folytatja tovább, míg a saját tulajdonú bikácsi Zichy Hotel jövőjéről a bezárást követően döntenek.

Bezárt Magyarország első falusi élményszállodája

Fotó: Facebook / Zichy Park Hotel

Lapunk pénteken megkérdezte a tulajdonos céget, eldőlt-e már, hogy mi lesz a bikácsi négycsillagos hotel sorsa? „Most értékeljük az alternatívákat, de mivel a bezárás oka elsősorban a rezsiköltségek drámai emelkedése – ami akár vissza is rendeződhet –, ezért nem szeretnénk gyorsan végső döntést hozni, hiszen a világ napról napra változik körülöttünk" – válaszolták az Eventrend Group alapító-tulajdonosai, Nagy Gábor és Kőrössy Zoltán. Most az átmeneti bezárás mellett döntöttek, de ugyanúgy az asztalon van a jövő nyári nyitás, mint más opciók – tették hozzá.A bezárt szálloda korábbi dolgozóinak helyzetéről megtudtuk, néhány, elsősorban vezető kollégát tovább tudnak foglalkoztatni cégen belül, de a többségüknek nem tudtak munkalehetőséget kínálni, elsősorban a más egységeiktől való távolság miatt.

Az Eventrend 2016 óta tulajdonosa az egykori Zichy birtokon, 15 hektáros érintetlen természetes környezetben fekvő, 50 szobás wellnesshotelnek, amelyet közösségi oldalán "Magyarország első falusi élményszállodájaként" határoznak meg.

A bikácsi szálloda nem az első, és vélhetően nem is az utolsó, amelyik nem tudja kigazdálkodni a drasztikusan megnőtt energiaköltségeket, ezért inkább bezár. A soproni Hotel Lövér már nem működik, Parádsasváron a kastélyszálloda bejelentette, hogy novemberben nem fogad vendégeket, és Szeged belvárosi butikhotele, a Tiszavirág is bezárt határozatlan időre.