Bocsánatot kért, és kárpótlást ígér a szállásadóknak a Booking.com vezérigazgatója

Forrás: turizmus.com

 2023. november 07. 20:30

Magyarul írt levélben kért bocsánatot a Booking.com vezérigazgatója, Glenn Fogel azoktól a szállásadóktól, akik károsultként érintettek voltak a nyári kifizetési botrányban, és késve, vagy a mai napig nem kapták meg a pénzüket a nemzetközi szállásközvetítő oldaltól.

A szálláshelyi partnereknek küldött bocsánatkérő levelet teljes terjedelmében, változatlan formában a Spabook tette közzé.

Glenn Fogel vezérigazgató leveléből kiderül, hogy nem csupán karbantartás, hanem rendszerfejlesztés és migráció is történt a cégnél új funkciók implementálásával, beleértve a Booking.com pénzügyi és fizetési platformjainak rendszerfrissítését.

"Annak ellenére, hogy alaposan megterveztük és előre értesítettük Önt és többi partnerünket, hogy ezt a munkát elvégezzük, számos előre nem látható probléma adódott. Ennek következtében néhány partnerünk kifizetése megszakadt.

Tudjuk, hogy az érintettek közül egyeseknek ez hatással volt vállalkozására, valamint szakmai és magánéletére. Ezt mélységesen sajnálom" – olvasható a levélben.

Fogel elismeri, hogy a késések a kifizetésekben, amelyet egyes partnerek tapasztaltak, hosszabbak voltak, mint amire előzetesen számítottak. "Ez nem az a szolgáltatási színvonal, amelyet valaha is szeretnénk nyújtani partnereinknek. Tudjuk, hogy elmaradtunk a tőlünk elvárható teljesítménytől, és elismerjük, hogy még sokat kell dolgoznunk, hogy visszaszerezzük bizalmát" – írja a vezérigazgató. A vezérigazgató a személyes bocsánatkérésen túl, „jó szándékuk jeléül" egyszeri készpénzes fizetést ajánl fel azoknak a károsultaknak, akiknek a kifizetése 21 napot vagy többet késett (a 10 napos fizetési befagyasztás után, amelyet kezdetben az átállás részeként közöltek), és a levél szerint ezt az összeget november végéig mindenkinek elutalják.

Fogel ígérete szerint a kárpótlás "a tartozás összegétől és a tapasztalt késedelem hosszától függően változik, de legalább 50 euró (vagy ennek megfelelő összeg helyi pénznemben) vagy ennél magasabb értékű".

Az ígéret szerint november végéig minden károsult kap legalább 50 eurót

Fotó: 123rf.com

A levélben megadtak egy e-mail címet is azoknak a károsultaknak, akik még továbbra is kifizetésre várnak annak érdekében, hogy – mint fogalmaznak – a cég minél előbb rendezhesse feléjük a tartozásait.

A Booking.com késedelmes fizetése miatt kialakult botránnyal, amely túlnyomó részt a magánszálláshelyeket sújtotta, lapunk is többször foglalkozott. A tartozásokat a Magyar Turisztikai Ügynökség felmérte, a Fidesz törvénymódosítást javasolt, végül a Gazdasági Versenyhivatal gyorsított vizsgálatot indított az ügyben, amelynek eredményét és az ügy következményeként megfogalmazott javaslatokat a közelmúltban tették közzé.