Három Danubius-szálloda újul meg tavaszra, folytatódnak a felújítások

Forrás: turizmus.com

 2024. március 03. 18:00

A Danubius Hotels három szállodájában megújult vendégtereket és szobákat adnak át a tavasz folyamán. A budapesti Heliában különleges lakosztályokkal, a balatonfüredi Annabellában új szobatípussal, míg a büki hotelben korszerűsített wellnessrészleggel várják a vendégeket.

Tavaly ősszel a Danubius Hotel Heliában, a Danubius Hotel Bükben és a Danubius Hotel Annabellában is megkezdődött a felújítás, ezek állásáról tájékoztatta lapunkat a szállodalánc.

A saját wellness-, fitneszrészleggel és kimagasló rendezvénykapacitással rendelkező Helia megújulásának újabb szintjére lép. A konferenciatér, a lobby és az éttermi egységek (Yellow Bistro & Bar, Episode étterem) megszépülését követően, jelenleg a szobafelújítások egy következő fázisa zajlik. Ennek keretében újabb száz prémium szoba kap modern külsőt, közte három új lakosztálytípust is kialakítanak.

A Danubius Hotel Helia prémium erkélyes szobája

Fotó: Danubius Hotels

A long stay elnevezésű apartmanokat konyhával, étkező-tárgyalóasztallal és tágas fürdőszobával szerelték fel, így hosszabb tartózkodás során is kényelmes pihenési lehetőséget nyújtanak.

A junior lakosztályokat, komfortos szobaméretükkel akár családos utazóknak is ajánlják hiszen az ágy mellett kihúzható kanapéval, dolgozósarokkal és fürdőszobával rendelkeznek.

A Helia lifestyle apartmanjai Budapesten egyedülálló szolgáltatást kínálnak: a konyha- és a dolgozósarok mellett szauna és saját kondigép is megtalálható lesz bennük, így az egészséges életmód híveinek igazi különlegességet kínál ez a szobatípus.

A Helia long stay apartmanjainak egyike

Fotó: Danubius Hotels

A Danubius Hotel Bük felújítása során, a korábban kialakított modern stílushoz illeszkedve, összesen 38 szoba kap megújult külsőt, illetve egy új lakosztályt is létrehoznak. A szálloda wellness-szolgáltatásait is tovább fejlesztik, páros masszázsszobát, thai masszázsteret, sóbarlangot alakítanak ki.

A tavalyi évben a szállodában impozáns szaunavilág épült. A finn-, infra-, és bioszauna mellett gőzfürdő, merülődézsa, zuhany és jégkút várja majd a felfrissülni vágyókat.

A Danubius Hotel Bükben megújul a wellnessrészleg

Fotó: Danubius Hotels

A mostani felújítással a teljes spa terület a földszintre költözik, így valamennyi kényeztető és wellness-szolgáltatás egy helyszínen lesz igénybe vehető.Új szobatípussal tér vissza a 2024-es szezonban a balatonfüredi Danubius Hotel Annabella. 135 prémium szobát és két lakosztályt alakítanak ki a balatonfüredi szállodában A megújult dizájnban visszaköszön a múlt század közepének modern stílusa (MCM), a 60-as éveket idéző enteriőrben a harmónia és a balatoni nyár kap főszerepet.

Új szobatípussal tér vissza 2024-es szezonban a balatonfüredi Danubius Hotel Annabella

Fotó: Danubius Hotels

Mindhárom szállodában a belsőépítészeti terveket a spanyol tervező, Nathalie Rottenburg hoteldizájn-specialista készítette, akivel a szállodalánc már a Hilton Budapest és a Radisson Blu Béke Hotel belső tereinél, és a White Raven skybar megalkotásánál és a Helia megújult tereinél is együttműködött.„Kiemelten fontos számunkra, hogy fejlesszük szállodáinkat, szolgáltatásainkat, így az idei évben is számos beruházási projektet sikerül megvalósítanunk– mondta el Kovács Balázs, a Danubius Hotels Zrt. vezérigazgatója.

"Az elmúlt évek beruházási sorozatát folytatjuk ezzel, 2023-ban a Danubius Hotel Helia és büki szállodánk egyes részei újultak meg, a 110 éves Radisson Blu Béke Hotel komplett felújítását fejeztük be, majd a Danubius Hotel Astoria 44 szobáját modernizáltuk. Az ilyen jellegű beruházások hosszú távon mind kifizetődnek, célunk Budapest minőségi szálláshely-kínálatának további növelése, országos szinten a turizmus ösztönzése” – tette hozzá a vezérigazgató