Ezzel a hét szállodával indul a Hunguest felújítási programja

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2020. április 29. 17:42

A turizmus.com megtudta, melyik hét szállodával kezdi a Hunguest Hotels nagyszabású felújítási programját.

Szerkesztőségünk azt követően kereste meg a szállodavállalat tulajdonosát, az Opus Global Nyrt.-t, hogy kedden csoportos létszámleépítést jelentettek be a Hunguest Hotels szállodáinak előre hozott felújítása miatt. A leépítés elsősorban a fejlesztés előtt álló hotelek munkavállalóit érinti.

Lapunk kérdésére az Opus Global szerdán arról tájékoztatott: a Hunguest Hotels állományában jelenleg 1670 fő munkavállaló van, ebből a tervek szerint 800 és 850 fő közötti munkavállalótól válik meg a szállodalánc."Tekintettel azonban arra, hogy az igazgatósági döntés a csoportos létszámleépítési folyamat megindításáról szólt, az elbocsátandók pontos száma és köre a következő időszakok egyeztetései alapján dőlnek el, amely döntést az Üzemi Tanáccsal, a Szakszervezettel és a szállodaigazgatókkal szorosan együttműködve, a hatályos munkajogi szabályoknak megfelelően hozza meg a Hunguest Hotels Zrt. igazgatósága" – írták válaszukban.

Hangsúlyozták: az érintett dolgozók részére a szállodák működésének március 19-i felfüggesztését követően már nem lehetett munkát biztosítani, ennek ellenére a felmondás közléséig is fizetésben részesülnek. Ezt követően a vonatkozó munkajogi szabályoknak, a kollektív szerződésnek és az egyes munkaszerződéseknek megfelelő bérezés, illetve végkielégítés illeti meg az érintetteket. A tulajdonos Opus Global Nyrt. emellett elhelyezkedési tanácsadással, életvezetési coach-csal és átképzési támogatással segíti az elbocsátandó dolgozókat – tették hozzá.

A Hévíz központjában álló Hunguest Hotel Panoráma is megújul

Fotó: Hunguest Hotels

Korábban megírtuk, hogy a szállodavállalatnál induló nagyszabású felújítási program a tervek szerint 14 ház kategóriaváltását célozza, melyek a fejlesztés eredményeként 4 csillag, illetve 4 csillag superior minősítésű szintre léphetnek. (A Hunguest Hotels lánchoz 26 szálloda tartozik, ebből 6 külföldön található.)

A tulajdonos mostani tájékoztatása szerint az önerővel megkezdődő felújítási munkálatok az első körben az alábbi hét szállodát érintik:

  • Hotel Répce, Bükfürdő
  • Hotel Helios, Hévíz
  • Hotel Panoráma, Hévíz
  • Hotel Bál Resort, Balatonalmádi
  • Grandhotel Galya, Mátraszentimre
  • Hotel Flóra, Eger
  • Hotel Béke, Hajdúszoboszló

 

A felújítások végeztével pedig a minőségi szintet lépett hotelekben ismét jelentős számú szakképzett munkaerő foglalkoztatására nyílik majd lehetőség – emelte ki az Opus Global.