Flesch Tamás: Vidéken és külföldön is terjeszkedünk

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2022. február 28. 17:10

„Budapesti szállodák üzemeltetésével foglalkozó cég vezetőjeként kis túlzással azt is mondhatnám, a legnagyobb eredmény számunkra a tavalyi év túlélése volt” – kezdte 2021 értékelését félig viccesen, félig komolyan Flesch Tamás, a Continental Group ügyvezető igazgatója, társtulajdonosa.

Miközben a felszínen maradás valóban rengeteg energiájukat elvitte, ennél jóval több történt 2021-ben a cégcsoport háza táján: a fővárosból kilépve két esztergomi szállodával bővítették portfóliójukat, vidéken és külföldön több beruházásuk indult, új szegmensben is megvetették a lábukat.

Megnyitása után fél évvel már jól látszik, hogy az exkluzív wellnessrészleggel, grandiózus rekreációs térrel, kivételes konferencia- és rendezvénykapacitással bíró Grand Hotel Esztergom hiánypótló szálláshely, mely a rendezvényekre érkezők és a családosok körében egyaránt gyorsan kedveltté vált. Az Aquasziget élményfürdővel egybeépített, 90 szobás Hotel Portobello szintén a cégcsoport üzemeltetésébe került, felújítva fogadja az Esztergomba érkező vendégeket.

„A pandémia ellenére szállodafejlesztéseink is folytatódtak” – beszélt további projektjeikről a szakember. A Budapest szívében lévő, 4 csillagos, exkluzív Emerald Hotel & Suitesben az apartmanok már üzemelnek, a hotel megnyitását tavaszra tervezik. A fenséges történelmi palotába megálmodott Hotel Oktogon nyitása szintén 2022-re várható.

Flesch Tamás: A csapat egyben tartása mindennél fontosabb

Fotó: Continental Group

Vidéki viszonylatban Balatonfüreden folyó fejlesztésük újdonság. A cégcsoport 2021-ben az ország határait is átlépte, román és szerb szállodafejlesztéseikről azonban egyelőre nem árulnak el bővebb információt.

A golfozás iránti szerelem és egy sportklub irányításának vágya is szerepet játszott két golfos helyszín üzemeltetésének átvételében. A Continental Citygolf Club újjávarázsolt külsővel, kibővített funkcióval, zöldövezeti rendezvényközpontként szolgálja közönségét a főváros 3. kerületében. A Balatonudvariban lévő 18 lyukú Balaton Golf Club átvétele komoly szakmai kihívás, hiszen a helyszín nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas.

„Korábban is törekedtünk erre, de a Covid árnyékában különösen fontosnak éreztük Budapest-központúságunk ellensúlyozását” – magyarázta az új dimenzióba helyezett fejlesztések elindítását a szakember.

A nehézségek ellenére budapesti szállodáik is helytálltak, tisztességes, 50-70 százalék körüli forgalmat bonyolítottak. Flesch Tamás mégis arra a legbüszkébb, hogy a világjárvány okozta válság ellenére a teljes topmenedzsment-csapatot sikerült egyben tartaniuk. „Ez az összes futó projektnél fontosabb a számomra” – hangsúlyozta.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnökeként végzett tevékenységére visszatekintve jó érzéssel tölti el, hogy kollégáival – akikre szakértelmük és szaktudásuk miatt csak felnézni tud – ebben a sosem látott, kritikus helyzetben is sikerült eredményeket elérni. Kapcsolata az elnökséggel ma is szoros, az ügyvezetés tagjaként igyekszik támogatni a szövetség törekvéseit.Meggyőződése, hogy a rendszeres munka megkezdése után a nyár derekán megalakult Digitális Turizmus Szövetség is sokat adhat majd a szakmának, hiszen az elkövetkező évek fejlődésének irányát egyértelműen a digitalizáció fogja meghatározni.

*

'21-re is lapot húztak címmel indított sorozatunkban meghatározó turisztikai vállalkozások és szervezetek vezetői beszélnek arról, miként élték meg 2021-ben a pandémia okozta, soha nem látott helyzetet. Milyen rejtett tartalékokat, szinte valószínűtlen megoldásokat kellett elővarázsolniuk a folytatáshoz? A sorozatban eddig megjelent cikkeket itt érheti el.