Fél éven belül újranyithat a Hotel Silvanus – podcast a szálloda igazgatójával

Forrás: turizmus.com

 2024. március 11. 14:40

Talpra állunk! – hangsúlyozta új szállóigéjüket Pintér Róbert, a visegrádi Hotel Silvanus igazgatója a Trend FM-en elhangzott rádióbeszélgetésben. Beszámolt az előttük álló feladatokról és terveikről, valamint megköszönte a mindenfelől érkező biztatást és támogatást.

„A vendégektől türelemre, a dolgozóktól pedig áldozatra van szükség az újrakezdéshez" – emelte ki Pintér Róbert. Hozzátette: mindenáron megtartják a teljes személyzetet, és a kényszerű üzemszünet után megújulva, talpra állva folytatják a működést. Elmondása szerint csapatuk a jelenlegi helyzetben is hihetetlen összefogásról tett tanúbizonyságot. Az igazgató elmesélte, hogy vasárnap reggel minden dolgozójuk megjelent a szállodában, többen jelenleg munkavédelmi ruhában dolgoznak, rendbe teszik az átadott területeket és várják a következő feladatot.

Már elindultak a szükséges eljárások és megkezdődött a nyomozás – emelte ki Pintér Róbert, hozzátéve, hogy a hatóságoktól is gyors munkavégzést remél, hogy mihamarabb elkezdhessék az újjáépítést. Hiszen az az érdekük, hogy fél éven belül teljesen megújulva kezdhessék újra a működést.  Az elkövetkező napokban és hetekben minden foglalással rendelkező vendéggel felveszik a kapcsolatot, vázolják számukra a javaslataikat, egyetlen előleg sem vész el – hangsúlyozta. A beszélgetésben az igazgató újra felidézi a szombati nap eseményeit, a vendégek első jelzésétől kezdődően egészen a tűz megfékezéséig. Beszámol a katasztrófavédelem, a dolgozók, és a vendégek együttműködéséről és arról a példamutató higgadtságról, ami a mentés folyamatát jellemezte és ami – véleménye szerint – a szálloda ikonikus vezetőjétől, Lantos Árpádtól ered.

Kiemelte és megköszönte azt a rengeteg segítséget, ami a versenytársaktól, beszállítóktól, szakmai szervezetektől érkezett.

Fél éven belül megújulva nyithat újra a Hotel Silvanus

Fotó: Hotel Silvanus Visegrád / Facebook

A műsorból kiderül az is, hogyan sikerült megoldaniuk a szállodában tartózkodó, éppen fürdőző vagy zuhanyozó vendégek elszállásolását és milyen nehézségekkel kell megküzdenie ilyen helyzetben egy a víz-, áram- és internetszolgáltatás nélkül maradó szállodának.

Az Érczfalvi András által készített interjút teljes terjedelemben itt lehet meghallgatni: