Szállodafejlesztések, új arculat: egyik legsikeresebb évét zárja a Hunguest – podcast

Forrás: turizmus.com

 2023. december 18. 11:18

Mozgalmas évet zár a Hunguest Hotels: nagyszabású, átfogó fejlesztéssorozat, arculatváltás és díjeső jellemezte a szállodaláncnál 2023-at. A részletekről Labossa Lajos marketing- és kommunikációs igazgató beszélt a Trend FM adásában.

2020 óta a legsikeresebb évét zárja a Hunguest Hotels. Erre az évre azt vállalták, hogy a felújítási program keretében 800 szobát átadnak, valamennyit négycsillagos, vagy négycsillag superior minőségben. Ez sikerült, sőt újabb hotellel bővült a cég portfóliója.

A felújítások a Hunguest Hotels

50 milliárdos fejlesztési programja keretében valósultak meg, melynek a harmadát a Kisfaludy Program támogatásából finanszírozzák, a többit a tulajdonos Opus Global Nyrt. saját forrásból állja.

A beruházások egy globális név- és arculatváltással is összekapcsolódtak: a jövőben a szállodák nevében a legtöbb esetben a településneveket jelenítik meg. A megújult arculattal már nyolc szállodában találkozhatunk – tudhattuk meg Labossa Lajostól.

A fejlesztések sora felsorolva is impozáns. Tavaszra elkészült a Hunguest Hotel Répce Gold 189 szobájának felújítása, amely a korábban átadott Hunguest Hotel Répcével együtt egy szállodakomplexumot alkot Hunguest Bük néven. Ősz elejére a wellness fejlesztése is elkészült, így Bükfürdő legnagyobb, 360 szobás szállodája jött létre, amely egy négycsillagos hotel kényelmén túl közvetlen összeköttetést nyújt a Bükfürdő Thermal & Spa-val.

A gyulai várra nyílik kilátás a Hunguest Gyula superior szobájából

Fotó: Hunguest Hotels

Befejeződött a felújítás Gyulán a Hunguest Hotel Erkel szállodában, amely négyillagos színvonalon, Hunguest Gyula néven fogadja a vendégeket, szintén közvetlen összeköttetéssel a fürdővel.

A vendégek által talán leginkább várt beruházás Hévízen valósult meg, ahol teljes belsőépítészeti és energetikai megújulást követően újranyitott a 2020 óta zárva tartó Hélios. December 15-től a gyógyvizes medence is működik, melyet saját termálkútjuk táplál.

Június 1-jétől csatlakozott a portfólióhoz a Hotel Aquarell, illetve az idei év történése az is, hogy a Saliris Resort & Spa Egerszalók, amelyet 2022 óta üzemeltet a lánc, októbertől Hunguest márka alatt működik tovább Hunguest Saliris néven, teljes egészében megújulva.

2,4 milliárdos nyereség az első háromnegyed évben

A Hunguest Hotels tulajdonosa, az OPUS Global Nyrt. pénteken kiadott jelentése a cégcsoport turisztikai eredményeire is kiterjed. Az árbevétel jobban nőtt a költségeknél, így 2022 első három negyedévi 4,08 milliárd forintja után 2023 első három negyedéve alatt 5,48 milliárd forint EBITDA-t ért el a szegmens. Talán még jobban mutatja a fordulatot, hogy a tavalyi, 1,7 milliárd forintos veszteséggel szemben idén, az első kilenc hónapban, 2,4 milliárd forint volt a nyereség. Ez különösen figyelemre méltó annak ismeretében, hogy a belföldi kereslet országosan csökkenő tendenciát mutatott 2023 első három negyedéve alatt, ami az OPUS csoport hagyományosan belföldi vendégkörre építő szállodái esetében jelentős piaci kihívás volt – írták a közleményben.

Hunguest Szeged lesz majd a szegedi Forrás Hotel, amelynek jövőre zárul a felújítása, akárcsak a Hunguest Béke és a Hunguest Flóra korszerűsítése, amely 2024 második felében fejeződik be.

A beruházások zajos sikert arattak, a vállalat számos díjat bezsebelt. A Hunguest Hotel BÁL Resort Balatonalmádi Business Excellence díjat nyert Az év legjobb business szállodája kategóriában. A Nők Lapja Travel Awards négy díjjal is jutalmazta a Hunguestet, a Saliris lett a legjobb vidéki szálloda, nekik ítélték a legjobb szépségszolgáltatások díját is, a zalakarosi Freya személyzete lett a legvendégbarátabb a Balaton régióban, és az Eger-Park kapta a legjobb vidéki üzleti szálloda díját. Az arculatváltást bronz elismeréssel jutalmazta a Kreatív magazin az RGB – Kreatív Design Award keretein belül, illetve a megújult arculat elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat márkaidentitás kategóriában.

Erős év áll tehát a vállalat mögött, és az eredmények Labossa Lajos megfogalmazása szerint mind az 1300 dolgozójuk munkáját dicsérik.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg: