Kovács Balázs: Kiderült, milyen rugalmas és összetartó a Danubius közössége

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2022. február 05. 11:33

„A 2020-ban elszenvedett 70 százalékos visszaesés után, 2021-ben 40-50 százalékos árbevétel-növekedést sikerült elérni az első pandémiás évhez képest, de még messze vagyunk a 2019-es eredményeinktől” – összegezte az elmúlt két év folyamatait a Danubius Hotels vezérigazgatója, az MSZÉSZ alelnöke.

A hat hónapos kényszerű zárvatartás – ez idő alatt csak a budapesti Helia és a győri Rába működött – után májustól fokozatosan újranyitó szállodáik 2021-es forgalma messze meghaladta az előzetes reményeiket. Különösen a főváros okozott örömteli meglepetést, ahova augusztus és november között a vártnál sokkal több vendég érkezett, s nemcsak külföldről, hanem belföldről is – emeli ki a Danubius Hotels vezérigazgatója.

Kovács Balázs a pandémia pozitív hozadékaként értékeli, hogy kiderült, milyen összetartó és erős közössége van a Danubiusnak, s a kollégák is sokkal jobban megismerték egymást a Covid következményeként cég szinten bevezetett közös munkaerő-gazdálkodásnak köszönhetően. Büszke csapata kreativitására, rugalmasságára, amivel a válsághelyzetre reagáltak, a járvány szülte innovatív termékeikre, mint a room office vagy a food pack házhoz szállítás, és arra, hogy szállodáik az elsők között tudtak kapcsolódni a buborék-sportrendezvényekhez.

Kovács Balázs: Amilyen gyorsan a lezárások éreztették a hatásukat, úgy a kereslet felépülése is robbanásszerű volt, nagyságrendekkel meghaladva a várakozásainkat

Fotó: Danubius Hotels

A veszteség csökkentésének és a bevételek növelésének fontos része volt a fővárosi nagy kapacitású szállodák alternatív hasznosítása. Már 2020-ban felismerték, hogy az árérzékeny turistacsoportok és a MICE piaca két-három évig nem fog visszaépülni, ezért a Flamenco és a Budapest Hotel középtávú bérbeadása mellett döntöttek. Kovács Balázs abban bízik, hogy a szállodáik közül jelenleg egyedüliként zárva tartó Hungariát, amit tavaly „fregoli módjára” üzemeltettek, 2022 második negyedévétől folyamatosan nyitva tudják tartani.December 2-án elköszöntek a Gellért Hoteltől, amelyet a 2019-es eladása óta a bezárásáig még üzemeltettek, s végleg átadták az új tulajdonosának, aki luxusszállodává alakítja majd. A törzsvendégeknek, a szakmának és az érdeklődőknek is lehetőséget adtak a búcsúra egy hathetes kampányban, amiben „sikerült megmutatnunk a Gellért márkanév erejét”.

A járvány a betervezett fejlesztéseket is megakasztotta, csak két projektet folytattak: bükfürdői szállodájukban elkészült a belső élménymedence, a hévízi Aquában pedig szobákat újítottak fel. Ettől az évtől tervezik újraindítani a fejlesztéseket, köztük új szolgáltatásként tetőbárt nyitnak a budavári Hilton tetején.Kovács Balázs a legnagyobb kihívásnak a munkaerőhiányt tartja, ami  belföldről láthatóan már nem pótolható, és – ennek az MSZÉSZ tavaly megválasztott alelnökeként is hangot ad – tovább súlyosbodik, ha nem érkeznek harmadik országbeli munkavállalók, akikkel szerinte nem csak a háttér területeken lehet és kell számolni.  A Danubius saját példája is igazolta, hogy a szaktudás, az emberi minőség milyen sokat játszik a válságkezelésben – tette hozzá.

2022 elé óvatos optimizmussal tekint. Indoklása szerint 2019-ben tizenkét hónapon át volt nagyon erős a forgalom, ám látszik, hogy az idei év január–márciusa ettől jelentősen elmarad, ezért „nehezen elképzelhető, hogy a következő három negyedév majd behozza a hiányt, és a szállodák elérjék a 2019-es eredményt.”A maga részéről leginkább kiszámíthatóságra vágyik 2022-ben, hogy az emberekben továbbra is meglévő utazási vágy testet ölthessen.

*

'21-re is lapot húztak címmel indított sorozatunkban meghatározó turisztikai vállalkozások és szervezetek vezetői beszélnek arról, miként élték meg 2021-ben a pandémia okozta, soha nem látott helyzetet. Milyen rejtett tartalékokat, szinte valószínűtlen megoldásokat kellett elővarázsolniuk a folytatáshoz? A sorozatban eddig megjelent cikkeket itt érheti el.