Megnyitott a Botaniq Turai Kastély és az Alice Hotel

Forrás: turizmus.com

 2021. május 03. 13:02

Május 1-jén megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt a Botaniq Turai Kastély és a budapesti Alice Hotel – közölte a BDPST Group. Mindkét ikonikus épület az ingatlanfejlesztő és szállodaüzemeltető cégcsoport teljes körű rekonstrukciója nyomán született újjá korábban.

Május 1-jétől várja vendégeit a Loire menti kastélyok miliőjét idéző Botaniq Turai Kastély. A Budapesttől mindössze 50 kilométerre található, több mint 10 hektáros, ősfás kastélyparkban megbúvó épületet eredeti pompájának és korunk elvárásainak megfelelő felszereltségének köszönhetően nemcsak magas színvonalú rendezvények, esküvők helyszíneként, hanem a különleges kikapcsolódásra vágyók számára is ajánlják.

A kastély 19 vendégszobával és lakosztállyal, 470 négyzetméteres terasszal, hangulatos, külső és belső medencével rendelkező spa-részleggel, valamint folyamatosan bővülő gasztronómiai szolgáltatással várja a vendégeit – írja a BDPST Group közleményében.

A Loire menti kastélyok miliőjét idézi a Botaniq Turai Kastély

Fotó: BDPST Group

„Szállodánk Pálmaház étterme és terasza szállóvendégeink mellett az a la carte foglalások számára is elérhető, így szeretettel várjuk azokat is, akik egy gasztronómiai élmény és könnyed séta erejéig látogatnának el hozzánk” – mondta Csizmadia Örs, akit március 1-jén neveztek ki a létesítmény szállodaigazgatójának. (A szakember pályafutásáról korábban itt írtunk – a szerk.)

A kastély kulináris alapfilozófiája, hogy helyi termelőktől és beszállítóktól származó hozzávalókból készült, igazi különlegességek kerüljenek a vendégek asztalára. A hotel bárjában a vendégek több mint 300 féle bor és a világ különböző tájairól származó ginek, whiskey-k és más nemes szeszes italok közül választhatnak. A koktélkülönlegességeket profi bartenderek készítik el a vendégek számára.

A turai kastély Pálmaház étterme és terasza a la carte vendégeket is fogad

Fotó: BDPST Group

A spa-részleg vendégei – a relaxációs és kozmetikai kezelések széles választéka mellett – a nyári időszakban a kültéri medencéből gyönyörködhetnek a parkra és a kastélyra nyíló kilátásban, prémium szolgáltatáskínálatként pedig közel 400 négyzetméteren élvezhetik a klasszikus finn szauna, a gőzkabin és a sószoba egészségre gyakorolt pozitív hatását – olvasható a közleményben.

 

Teljes kapacitással várja vendégeit az Alice Hotel

Teljes kapacitással várja május 1-jétől a pihenni vágyókat az Alice Hotel is. Amint arról korábban beszámoltunk, a műemléki szempontok szerint megvalósított rekonstrukciós munkálatok eredményeként egy 41 szobás szálloda jött létre 2020 novemberében az Andrássy út 116. alatt található patinás villaépületben. A szállodát baráti társaságok, családok, párok vagy akár üzleti utakra érkezők számára is ajánlják. A romantikus erkéllyel rendelkező exkluzív lakosztály grandiózus teraszával kiváló helyszíne lehet kellemes privát reggeliknek vagy romantikus vacsoráknak.

Nagypolgári miliőben pihenhetnek a vendégek az Alice Hotelben

Fotó: BDPST Group

A korábban nem látogatható történelmi épület egy része a felújítást követően a szállodavendégek mellett a nagyközönség számára is megnyílt, hiszen az Andrássy úti oldalon a kertben egy szezonális terasz is helyet kapott, ahol a vendégek megpihenhetnek városnézés során.

„Az Alice Hotel különlegessége, hogy a vendégek jó idő esetén az Andrássy útra néző, a Hősök terétől csupán egy sarokra található A116 Brunch Bar hangulatos teraszán is elfogyaszthatják a reggeli, ebéd és vacsora fogásait egy finom ital, vagy koktél társaságában” – mondta Kövesdi Barnabás, az Alice Hotel szállodaigazgatója.

Az Andrássy úti oldalon a kertben egy szezonális terasz is helyet kapott

Fotó: BDPST Group

A belvárosi szállodát megnyitása óta vezető Kövesdi Barnabás korábban a Kempinski (concierge) és a Sofitel hotelekben (front office és houskeeping manager) szerzett szakmai tapasztalatokat. Később lehetősége nyílt betanítani egy nyitó szálloda front office részlegének csapatát Türkmenisztánban, majd 2019-ben vezető menedzserként részt vett az Arch Boutiqe Hotel elindításában is – írták a közleményben.