Több szálloda kapott elismerést a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton

Forrás: turizmus.com

 2021. november 25. 10:09

A világ legnagyobb ingatlanszakmai szövetsége, az 1951-ben alakult, párizsi székhelyű FIABCI Magyar Tagozata idén huszonharmadik alkalommal rendezte meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot. A negyvennégy jelentkező között idén is több szálloda bemutatkozott, és ért el sikereket.

A szállodák kategória I. helyezettje a Mystery Hotel Budapest (Sundell Estate Nyrt.) lett, a zsűri különdíját a Hard Rock Hotel Budapest (Redwood Real Estate Holding) nyerte el, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége különdíját pedig a Monastery Boutique Hotel (Kapu Váralja Üzemeltető Kft.) kapta az idei évben – tájékoztatta lapunkat a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége.

A nívódíjas ingatlanfejlesztések képviselői a díjakkal

Fotó: MSZÉSZ

A nívódíj pályázat nyertese, illetve az örökségvédelmi kategória I. helyezettje a komáromi Csillagerőddel pályázó Városliget Zrt. lett.

A díjazottak szállodákról röviden:

Mystery Hotel Budapest

A Budapest VI. kerületében, a Podmaniczky és Vörösmarty utca sarkán található eklektikus épület eredetileg 1896-ban a szabadkőművesek Magyarországi Szimbolikus Nagypáholyának épült. A 82 szobás, ötcsillagos butikhotel fejlesztésének a legfőbb kritériuma az volt, hogy a történelmi szempontból nagy jelentőségű épület visszakapja az eredeti hangulatát és szellemiségét. A 2019-es New York-i Gold Key Awards két kategóriában (Best Lobby – Luxury; Best Room – Luxury) is a finalisták közé választotta, és ezzel Európa legjobb Luxus Lobby és Luxus Szoba kategóriájának győztese lett.

A Mystery Hotel Budapest

Fotó: Mystery Hotel Budapest

Hard Rock Hotel Budapest

A VI. kerületi Ó utca és Nagymező utca sarkán felépült, 133 szobás lifestyle szálloda a Hard Rock Hotel International első saját üzemeltetésű európai szállodája. A századforduló építészetét idéző, az utcaképbe illeszkedő épület egy modern rézötvözet fémlemez koronát kapott, amivel a sarki tömeg megfelelő hangsúlyt és egy modern, különleges befejezést kap.

Hard Rock Hotel Budapest

Fotó: Hard Rock Hotel Budapest

Monastery Boutique Hotel Budapest

Az ingatlanfejlesztés célja, az országos műemlékvédelem alatt álló egykori kapucinus rendház felújítása és a szállodává alakítása gondos építéstörténeti vizsgálatot követően. Az épület múltjához méltó, 47 szobás boutique szállodát alakítottak ki Budán, az I. kerületi Fő utcában. Helyenként az eredeti bontott falak tűnnek elő, valamint a régi lépcsőház és a külső ablakkeretek is nosztalgikusan a régi korokat idézik. Az épületben található olyan rész, ahol a márványpadlós, hófehér falú, boltíves folyosó pontosan az eredeti kolostor hangulatát kelti életre.

Monastery Boutique Hotel Budapest

Fotó: Monastery Boutique Hotel Budapest