Top 50: Békefi Veronika, a Neckermann Magyarország ügyvezetője

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 30. 15:00

„A Neckermann olyan, mint egy nagy család, akadtak nehezebb periódusaink a huszonöt év alatt, de büszke vagyok arra, hogy a kollégáimmal vállvetve küzdöttük le ezeket.”

A lenti interjút eredetileg a magyar turizmus 50 legbefolyásosabb személyét felsorakoztató, 2019. februárban immár 6. alkalommal megjelent kiadványunkban közöltük. Az információk így a fél évvel ezelőtti állapotot tükrözik – a szerk.

A Neckermann Magyarország fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte 2018-ban. Mivel tették emlékezetessé a jubileumi évet utasaik és partnereik számára?

Már a 2018-as árualap-bemutatónkat ünnepélyes formában rendeztük meg Antalyában, kirándulásokkal, gálaesttel, meghívott partnereink megtöltöttek egy teljes gépet. A jubileumi év zárásaként Fuerteventurára vittük partnereinket egy kulináris élményekben, látnivalókban gazdag kényeztető útra.

Békefi Veronika

Fotó: Bara Szilvia

Az értékesítői munka megkönnyítésére ősszel új B2B online rendszert vezettünk be, amelynek fő előnyei az átlátható keresési modul, ezáltal minden egy ablakban érhető el, és egyszerű az ajánlatkészítés. Utasainknak egész évben különleges akciókkal kedveskedtünk a 25-ös szám jegyében, ennek részeként más, szintén jubiláló cégekkel is összefogtunk.

Irodájuk sajátossága a folyamatos újítás. Milyen új szolgáltatásokkal rukkoltak elő tavaly?

Céges hitvallásunk, hogy egy cipőben járunk az utassal, ennek jegyében tovább bővítettük a kényelmi szolgáltatásokat. A nyáron bevezetett „én szobám” szolgáltatással már az indulás előtt kiválaszthatja az utas, hogy a szálloda melyik szobájában szeretne lakni, az „én napozóágyam”-mal pedig elérhető, hogy ne kelljen reggel ötkor törölközővel lerohanni a partra ágyat foglalni. Bevezettük a „late check-out” lehetőségét is.

A dinamikus csomagolásnak köszönhetően szinte a világ bármely pontjára el lehet velünk utazni, szinte bármilyen közlekedési eszközzel. Megvalósítottuk, hogy napközben mindenhol biztosítva legyen a magyar nyelvű kapcsolat, most azon dolgozunk, hogy ez 24 órában elérhető legyen. Anyacégünk, a Thomas Cook saját fejlesztéseként egy új szállodabranddel is piacra léptünk: a fiatalos, extravagáns Cook’s Club a jó ételekre, trendi zenékre, a vendégek folyamatos szórakoztatására fókuszál.

Legnagyobb magyarországi kiutaztatóként mennyire terveztek bátran 2018-ra, és mire volt leginkább kereslet?

A szeptemberben zárult üzleti évben 13 százalékkal 18 milliárd forintra emelkedett a forgalmunk. Meghaladtuk az anyacégünk növekedését, de nagyobb bátorsággal még jobb számokat tudtunk volna elérni, túl óvatosak voltunk a kapacitásokkal a török piacon, ami az egyik legnépszerűbb úti célnak bizonyult. Erősödő jelenség, hogy az utaztatók amúgy is alacsony haszonkulcsa zsugorodik, ami a cégeket fejlesztésekre kényszeríti. 2019-ben szeretnénk folytatni a növekedést új termékekkel, visszahoztuk Kos szigetét a charterdesztinációk közé, az Egyesült Államokban már húsz nagyvárost kínálunk, Dél-Amerikában pedig kishajós utakat.

*

Kiadványunkban az interjúalanyoknak három fix kérdésre is válaszolniuk kellett – a szerk.

A top 50 kiadvány borítója

Fotó: turizmus.com

Mitől lehet a turizmus még „zöldebb”?

Mi konszernszinten harcolunk a műanyag flakonok ellen, és nem árulunk olyan terméket, amelynek részeként az állatok nem természetes körülmények között élnek.

Mi volt a legjobb tanács, amit életében kapott?

Ne féljek soha se a feladattól, se a problémától, se a főnöktől, hanem mindig a megoldásra koncentráljak.

Sportol, vagy inkább nézi?

Mindkettőt. Követem a kézilabdát és a vizes sportokat. Rendszeresen tornászom, s az idő függvényében golfozom és síelek.

*

A teljes anyagot és a további cikkeket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban & top 10 fiatal című kiadványban olvashatja.

A kiadványt ITT rendelheti meg >>