Top50 | Kőrössy Zoltán & Nagy Gábor: Tavaly 3,5 millió vendég találkozott a szolgáltatásainkkal

Forrás: turizmus.com

 2024. március 07. 15:35

Kiadónk 10. alkalommal készítette el a magyar turizmus meghatározó szereplőit bemutató top 50-es kiadványát. Nagy Gábor és Kőrössy Zoltán, az Eventrend Group alapító-tulajdonosai harmadszor szerepelnek a turizmus top50-e között.

Nagy Gábor és Kőrössy Zoltán örömmel számoltak be arról, hogy 2023-ban rekordévet zárt az Eventrend Group: 20,5 milliárd forintos nettó árbevételt értek el, ebből 13 milliárd érkezett a gasztronómia, valamint 7,5 milliárd a rendezvény területéről. Utóbbi megközelítőleg évi 6000 rendezvényben való közreműködést jelent, jellemzően vendéglátós szolgáltatással. Az év során 3,5 millió vendég találkozott valamilyen típusú szolgáltatásukkal.

Újdonságaik közé tartozik az Eiffel Műhelyház üzemeltetésének elindítása, amely gasztro- és eventlehetőség is egyben. Szerződést hosszabbítottak a Városligeti Műjégpályával, így a Városliget Café továbbra is a cégcsoport üzemeltetésében marad. Tavaly nyílt meg teljes kapacitással a Spoon the Boat, valamint a Gála-csoport elkezdte a D50 rendezvényközpont üzemeltetését. Tavasszal került cégcsoportos kezelésbe a Domus Vinorum.

Az új akvizíciók, nyitások mellett a fejlesztésekre, átalakításokra is nagy hangsúlyt fektettek. A Cziniel Cukrászda, a Séf Asztala és az Evezős új arculatot kapott, de történtek átalakítások a Centrál Kávéház, a Gundel és a Városliget Café teraszán is. Az energetikai fejlesztések sem maradtak el, elsősorban a gázhasználat kiváltására törekedtek kazánfejlesztések, hőszivattyúk, napelemes rendszerek kiépítésével és a szigetelések megújításával.

Nagy Gábor és Kőrössy Zoltán, az Eventrend Group alapító-tulajdonosai

Fotó: Soós Bertalan

 

Az Eventrend Bakancslistás Kollekciójának megismertetése is 2023-ban realizálódott. Bár a koncepció korábban is létezett, tavaly jutott el arra a pontra, hogy az érintett nyolc ikonikus vendéglátóegység (New York Kávéház, Centrál Kávéház, Gundel Étterem, Főőrség, Fakanál, Spoon the Boat, Városliget Café, Séf Asztala) összehangoltan, egymást támogatva kommunikáljon, közös promóciókban szerepeljen.

A cégcsoport szállodaüzletága jelenleg szünetel, de a tulajdonosok a visszatérést tervezik. A bikácsi Zichy Park Hotelt 2025-ben szeretnék újranyitni egy alapos és minden területre kiterjedő felújítást követően. Emellett vannak olyan tervezett akvizíciók, amelyeken már most is dolgoznak; leginkább saját tulajdonú, egyedi koncepciójú minihoteleket szeretnének üzemeltetni.

Minden idők legmagasabb dolgozói létszámát érte el tavaly az Eventrend Group, jelenleg 900 főállású munkatársat foglalkoztatnak a diákokkal együtt, azonban a diákszövetkezetes és a bérelt munkaerőt is beleszámolva mintegy 1100 főt. Elindítottak egy felnőttképzési programot is: mintegy 250 főállású kollégának szerveztek olyan képzést, amelynek a végén szakmát kapnak. A középiskolai, egyetemi képzésekbe is jelentős erőforrásokat fektetett be a cégcsoport, jelenleg 159 középiskolás tanuló és 34 egyetemi gyakornokuk van.

A két alapító-tulajdonos egyetért abban, hogy mire a legbüszkébbek a 2023-as év kapcsán: az egyik a Gundel, amely felkerült a leglátogatottabb éttermek listájára és napi több száz à la carte vendéget fogad. Ahogy ők fogalmaznak: a Gundel újra mindenkié. A másik igazán kiemelkedő egységük a világ legszebb kávéháza címet elnyert New York Café, amely előtt mindig áll a sor.

 

SZAKMAI ÉLETÚT

Kőrössy Zoltán karrierje 1992-ben kezdődött a Gála Party Service bankett- és rendezvényigazgatójaként, ahol 2001-ig dolgozott. Volt a Helyszínfórum, a GPS Csoport és a Bonus Party Service ügyvezető-tulajdonosa is. 2007 óta az Eventrend Group alapító-társtulajdonosa és egyik első számú vezetője.

Nagy Gábor 1992-ben alapította főiskolai barátaival az első rendezvényszervező vállalkozását, amely 1994-ben vette fel a Gála Party Service nevet. A cégnél kezdetben a marketing-, értékesítési és produkciós területeket igazgatta. Ma már tulajdonos menedzserként többedmagával közösen az Eventrend Groupot építi és irányítja.

*

Ha szeretné megrendelni a 164 oldalas, A turizmus 50 fontos szereplője & top 10 polgármester, szakmai szövetség és fiatal című kiadványt, amelyben közel 100 szakemberről olvashat, ezen az oldalon megteheti.