Top50 | Pankaj Birla: Magyarország stratégia fontosságú piac a Marriott International számára

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2024. április 02. 17:11

Kiadónk 10. alkalommal készítette el a magyar turizmus meghatározó szereplőit bemutató top 50-es kiadványát. Pankaj Birla, a Marriott International kelet-európai térségért, Németországért, Svájcért és Ausztriáért felelős elnökhelyettese először szerepel a turizmus top 50-e között.

Magyarország egy folyamatosan fejlődő, stratégiai fontosságú piac a Marriott International számára a kelet-európai térségben. Budapest egymás után kapja az elismeréseket a vezető globális utazási magazinoktól, miközben mind a szabadidős, mind az üzleti utazókat vonzza magához, különösen az új beruházások miatt. „Engem személy szerint is lenyűgöz Magyarország és Budapest, és nagy öröm látni, hogy az ide érkező turisták száma folyamatosan nő" – mondta Pankaj Birla.

A Marriott International komoly jelenléttel rendelkezik Magyarországon: kilenc itteni szállodájuk összesen több mint 1640 szobát kínál. A Marriott Bonvoy több mint 30 rendkívüli márkát felvonultató portfóliója megfelelően képviselve van a magyar piacon: a luxust kereső ínyenc utazók választhatják az ikonikus Ritz-Carlton Budapestet, a lifestyle stílusú W Budapestet vagy a történelmi épületben kialakított Matild Palace, a Luxury Collection Hotelt.

Zászlóshajójuk, a Duna-parton álló Budapest Marriott Hotel hiteles példája a láncra jellemző barátságos kiszolgálásnak. Tavaly ősszel nyitották meg az Autograph Collection részét képező Dorothea Hotel Budapestet. Megfizethető áron kínál színvonalas szolgáltatást a Four Points by Sheraton Kecskeméten és 2023-tól immár Budapesten is, csakúgy, mint a Courtyard by Marriott Budapest City Center.

Pankaj Birla, a Marriott International kelet-európai térségért, Németországért, Svájcért és Ausztriáért felelős elnökhelyettese

Fotó: Nargi

 

„Az elmúlt év mindenképpen sikeres volt Magyarországon a Marriott International számára. Két fantasztikus új márkát is hoztunk a magyar piacra. A W Budapest ennek a globális luxus lifestyle márkának az első kelet-európai egysége. A történelmi Drechsler-palotában kialakított szállodának minden adottsága megvan ahhoz, hogy a társasági élet egyik központjává váljon a látványos dizájn és az eklektikus gasztronómiai kínálat – például a Nightingale by Beefbar – révén.

A Dorothea Hotel, Autograph Collection megnyitásával szintén egy vadonatúj márka debütált Budapesten" – emelte ki a szakember. A Dorothea hercegnőről elnevezett szállodát három történelmi épületben alakították ki az V. kerületben, olyan rejtett menedéket kínálva a belvárosban, ahol a múlt harmonikusan él együtt a jelennel. Két étterme, a Pavilon és az Anton különleges kulináris élményekkel csábít.

„Számomra különösen fontos, hogy a szállodáink minél többet tegyenek a fenntarthatóság érdekében. A Budapest Marriott Hotel DNB étterme hamarosan bevezeti a veszteségmentes konyhát: mindazt, ami nem kerül végül a tányérra – így a gyümölcs- és zöldséghéj, a magok, rostok –, felhasználjuk, például ecet készül belőle" – hangsúlyozta Pankaj Birla.

A jövőre is izgalmas tervekkel készül a vállalat. A következő két év során még két hotelmárka mutatkozik be Magyarországon: Balatonfüreden egy Le Meridien szálloda nyílik majd, míg a fővárosban a játékos Moxy Budapest Downtown debütál. Folyamatosan arra törekszenek, hogy a Marriott Bonvoy-tagoknak és minden ügyfelüknek új utazási lehetőségeket ajánljanak világszerte, és Magyarország fontos szerephez jut ennek a célnak az elérésében.

 

SZAKMAI ÉLETÚT

Pankaj Birla egyetemi tanulmányait a Texas Christian Universityn végezte. Több mint 25 éve dolgozik a Marriott International kötelékében. Több területen szerzett vezetői tapasztalatot, dolgozott az Egyesült Államokban, Ázsiában és Európában. 2017-ben nevezték ki a kelet-európai térség elnökhelyettesévé, 2023 januárja óta a német, osztrák és svájci piacok is hozzá tartoznak.

*

Ha szeretné megrendelni a 164 oldalas, A turizmus 50 fontos szereplője & top 10 polgármester, szakmai szövetség és fiatal című kiadványt, amelyben közel 100 szakemberről olvashat, ezen az oldalon megteheti.