Top50 | Somlyai Zoltán: Elkötelezettek vagyunk a minőség és az értékmentés iránt

Forrás: turizmus.com

 2024. május 16. 16:52

Kiadónk 10. alkalommal készítette el a magyar turizmus meghatározó szereplőit bemutató top 50-es kiadványát. Somlyai Zoltán, a BDPST Group hoteldivíziójának vezetője negyedik alkalommal szerepel a turizmus top 50-e között.

Kimondottan sikeresnek bizonyult az elmúlt év a BDPST Group számára a turisztika és vendéglátás terén, a cégcsoport portfóliója tovább erősödött, és a nehéz külső körülmények ellenére jó üzleti eredményeket produkál, miközben számos szakmai díjat zsebeltek be a működő egységeik. A hoteldivízió vezetője, Somlyai Zoltán elmondta: a BDPST Group célja, hogy folyamatosan bővítse és fejlessze a cégcsoporthoz és a saját prémium ernyőmárkájához, a Botaniq Collectionhöz tartozó egységeket, amelyek között immáron több szállodatípus, étterem, golfklub és borászat is megtalálható. Ezzel párhuzamosan a prémiumszegmens irányába történő erősítés, illetve a profiltisztítás részeként 2023-ban értékesítették az osztrák síszállodáikat és a Lifestyle Hotel Mátrát.

A magyarországi turizmus elismert szakembere szerint tavaly mérséklődött a budapesti és a vidéki desztinációk közötti szakadék: szép teljesítményt mutatott Tokaj régiója, amely a hazai és nemzetközi utazók körében is népszerűbb lett. Utóbbit jól bizonyítja, hogy a tarcali Andrássy Kúria & Spához tartozó Bobajka étterem szeptemberben Michelin-ajánlást kapott, amivel felkerült a gasztronómia világtérképére. A Botaniq Turai Kastély étterme, a Clarisse a tavalyi év után megőrizte az elismerést, míg a mindössze tíz hónapja nyitott, budapesti Flava Kitchen & More szintén megszerezte a neves Michelin-ajánlást.

Bár a cégcsoport szállodái túlnyomórészt az ötcsillagos kategóriához tartoznak, a budapesti háromcsillagos egységük, a D8 Hotel is kimagasló eredményeket hozott. Mindemellett nyár végén megnyitott a régió és Budapest első, angolszász minta alapján épült privát klubja, a Botaniq Budai Klub, amely étteremmel, számos wellness- és fitneszszolgáltatással, teniszpályákkal, gyerekklubbal, többfunkciós sportpályával várja klubtagsággal rendelkező vendégeit.

Somlyai Zoltán, a BDPST Group hoteldivíziójának vezetője

Fotó: BDPST Group

 

„Megalakulásunk óta a cégcsoport missziója, hogy széles körű szolgáltatást nyújtson ügyfeleinek. A BDPST Group a projekt minden szakaszában, a tervezéstől a sikeres menedzsmentig jelen van, szolgáltatásai nem korlátozódnak egyetlen szállodatípusra. Repertoárunkban üzleti szállodákat, kastélyt, wellness-szállodát is üzemeltetünk, ezek pedig 2023-ban számos elismerést gyűjtöttek be, amelyek között szerepelnek a fent említett Michelin-ajánlások, ingatlanfejlesztési díjak, különböző vendéglátóipari méltatások is. Ezek az elismerések további motivációt adnak a minőségi szolgáltatások és a prémiumszegmens felé való nyitásra. A cégcsoport elkötelezett a minőség, értékmentés és értékteremtés iránt, és bízunk benne, hogy szállodáink és éttermeink, valamint a Botaniq Collection márka tovább erősödik a magyar és nemzetközi piacon a következő évben is” – mondta Somlyai Zoltán.

A Botaniq Collection alá olyan prémiumminőségű hotelek, gasztronómiai egységek és szolgáltatások tartoznak, amelyek bár tematikájukban eltérők, környezetükhöz való viszonyulásukban és értékrendjükben azonosak.

A márka tagjait saját „személyiségük” és történetük teszi egyedivé, ennek köszönhetően válnak signature úti célokká, reprezentatív, otthont idéző, autentikus atmoszférájú helyszínekké – fejtette ki a BDPST Group hoteldivíziójának vezetője.

 

SZAKMAI ÉLETÚT

Somlyai Zoltán 1983-tól londiner, majd recepciós a Hotel Flamencóban. 1992-től a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben műszakvezető recepciós, front office manager, rooms division manager, 2007–10 között sales-és marketingigazgató, 2010-től hotelmenedzser. 2013-tól igazgató a prágai, majd a bakui, végül a horvátországi Kempinski szállodákban. 2016-tól a BDPST Hotel Management Zrt. vezetője.

*

A cikk eredetileg a 2024. február 1-jén kiadott A turizmus 50 fontos szereplője & top 10 polgármester, szakmai szövetség és fiatal című kiadványban jelent meg. A nyomtatott magazin megrendelhető ezen az oldalon.