A téli menetrendben már több mint 110 úti célt kínál a Budapest Airport

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2021. október 21. 16:47

Szokásos őszi workshopján látta vendégül a légitársaságokat, a tour operatorokat és egyéb partnereit a Budapest Airport, amely biztató számokról adott tájékoztatást.

A Budapest Airport október 21-i workshopjának nyitányaként a marketing és a járatfejlesztés négy fiatal munkatársa tartott prezentációt. A repülőtér-üzemeltető logójának sárga-fekete színeibe öltözött prezentálóktól megtudhattuk többek között, hogy a 2020. évi mélypont után, 2021-ben visszaépülő desztinációk aránya már 80%, a visszatérő légitársaságok aránya pedig mintegy 60%.

Balról jobbra Bucsi Balázs járatfejlesztési menedzser, Tóth Nikolett marketingmenedzser, Almási Eszter járatfejlesztési menedzser és Váczi Zsuzsa marketingmenedzser

Fotó: turizmus.com

Az új, illetve visszatérő járatok tekintetében kiemelkedik a Ryanair, amely olyan vadonatúj célállomásokat is kínál, mint például Torino vagy Kaunas.

Elhangzott, hogy a hamarosan életbe lépő téli menetrendben 110, leginkább európai desztináció szerepel majd, de közvetlenül elérhető lesz Szöul is.Az újranyitásban kiemelkedik az Air France-KLM (heti 41 járat), a Lufthansa (heti 36 járat) és a Turkish (heti 14 járat).

A közvetlenül elérhető, s onnan jelentős átszállási lehetőséget kínáló desztinációk közül külön említést kapott Dubaj, ahová az Emirates heti 5 járatán felül immáron a flydubaj heti 4 járata is indul, mégpedig a két légitársaság közötti code share megállapodással.

(A worshoppal egyidejűleg adott ki a Budapest Airport közleményt arról, hogy szeptemberben több mint 600 ezer utas fordult meg a repülőtéren, és a  2019-es rekordévhez képest az utasforgalom 42 százaléka visszatért. – a szerk.)

A forgalmi kilátásokon túl szó esett a 2019–2021 között, mintegy 70 milliárd forint értékben megvalósult fejlesztésekről, többek között

  • a 2A-terminálhoz kapcsolódó, új utasmóló megépítéséről és üzembe helyezéséről,
  • az évi, 250 ezer tonna kapacitásra képes BUD Cargo Cityről,
  • a 30 önkiszolgáló poggyászfeladó kioszk átadásáról,
  • az immáron 18 biztonsági csatorna által biztosított, maximálisan 15 perces ellenőrzési utasvárakozásról,
  • az érkezési és az indulási oldalon összesen, 70%-kal megnövelt vizesblokk kapacitásról,
  • az új, a beszállókapuk távolságát is feltüntető kijelzőkről, valamint
  • az új, magyar, angol és kínai nyelvű tájékoztató feliratokról,
  • a 2-es terminál érkezési szintjén kialakított Covid teszt-központról, amelyet előzetes regisztráció nélkül vehetnek igénybe az utasok.

 

A prezentálók még csak utalást sem tettek arra, hogy mi várható a Budapest Airport üzemeltetési jogainak esetleges állami visszavásárlása esetén. Nem hivatalos tájékoztatásként annyit sikerült megtudnunk, hogy az üzemeltető cég menedzsmentje – mivel nem is részese a tulajdonosi tárgyalásoknak – kizárólag a folyamatos és eredményes működéssel foglalkozik, s erre kéri a munkatársait is.

A prezentációt követően vette kezdetét a hagyományos workshop, amelyen ezúttal több mint 200 résztvevő (légitársaságok, tour operatorok és utazási irodák találkozhattak.

Az 1-es terminál immár "csak" rendezvényhelyszínként funkcionáló, egykori utascsarnoka volt az október 21-i workshop helyszíne

Fotó: turizmus.com

Nyitóképünkön az október 21-i workshop jelmondata, ha úgy tetszik üzenete: "Útirány: tovább, együtt"