Három vezető, köztük a vezérigazgató is távozik a Boeing éléről

Forrás: turizmus.com

 2024. március 25. 16:56

Dave Calhoun, a Boeing vezérigazgatója az év végén távozik a vállalat éléről, emellett pedig a Boeing igazgatótanácsának elnökének és a kereskedelmi repülőgépekért felelős üzletág vezetőjének is más veszi át a helyét a cégnél.

A Boeing vezérigazgatója, Dave Calhoun év végén távozik posztjáról a cég biztonsági teljesítménye okozta egyre nagyobb botrányok miatt. Dave Calhoun még 2020 elején vette át a vezérigazgatói tisztséget, miután elődje, Dennis Muilenburgot leváltották két halálos kimenetelű baleset után.

Világszerte megingott a Boeing-gépekbe vetett bizalom a felmerülő problémák után

Fotó: Boeing

 

Bár amikor Calhoun átvette az irányítás biztonságot és bizalmat ígért, azonban az Alaska Airlines januári incidensét leköszönő levelében „vízválasztó pillanatnak" nevezte a Boeing számára. Az amerikai Alaska Airlines Boeing 737-9 MAX típusú modellje kényszerleszállást kellett végrehajtson, miután kiszakadt a repülőgép egy oldalpanelje. A Boeing két egykori munkatársa szerint az amerikai repülőgépgyártó csak a profitra hajt, a minőségre nem, ez lehet az oka a gépeivel kapcsolatos sorozatos problémáknak.

A vezérigazgató év végi távozása mellett más változások is történnek a vezetőségben: Boeing igazgatótanácsának elnöke, Larry Kellner nem indult el a következő elnöki posztért, így a testület Steve Mollenkopfot, a Qualcomm korábbi vezérigazgatóját választotta utódjául – írja a BBC.

Emellett azonnali hatállyal távozik a kereskedelmi légitársaságokért felelős részleg vezetői posztjáról Stan Deal, akinek helyét Stephanie Pope veszi át. Az új vezető az elmúlt három hónapban a Boeing operatív igazgatójaként tevékenykedett.

A Ryanair vezérigazgatója, Micheal O'Leary üdvözölte a vezetőségben történő változásokat, miután bizonyos útvonalaikon csökkenteniük kellett a járatok számát, ugyanis csúszik a megrendelt Boeing gépek átadása.