Egynapos szünet után újraindult a Thomas Cook Airlines Scandinavia

Forrás: MTI

 2019. szeptember 24. 13:40

A Thomas Cook utazási iroda külföldön rekedt 150 ezer brit utasa közül 14 700 hétfőn már hazajutott Nagy-Britanniába 67 repülőgépen, a további 135 300 brit utas pedig 13 napon belül térhet vissza.

A hétfőn csődöt jelentő, és tevékenységét azonnali hatállyal beszüntető Thomas Cook iroda külföldön rekedt brit utasainak hazautaztatását a brit állam vállalta fel, ennek költsége várhatóan mintegy 100 millió font (125 millió dollár) lesz.

A hazautaztatást a brit polgári repülésügyi hivatal (CAA) koordinálja, amely a Thomas Cook romló pénzügyi helyzete miatt már korábban kidolgozta az esetleg külföldön rekedő brit utasok hazajuttatásának a tervét.

A Thomas Cook Airlines Scandinavia légitársaság kedden már újra működött

Fotó: Wikipedia

Időközben a brit kormány megkezdte annak a kivizsgálását, hogy milyen szerepet játszott a Thomas Cook vezetése a 178 éves utaztatási iroda csődjében, és hogy mekkora kárt szenvedtek el a befektetők, például a nyugdíjalapok.

Egynapos szünet után kedden újraindult a brit utaztatási cég Thomas Cook Airlines Scandinavia légitársasága. A Thomas Cook-csoport skandináv leánycégének közlése szerint működésük újraindulását az tette lehetővé, hogy „függetlenek és nyereségesek”.