Ilyen volt a 9. MICE Business Day – képekben (1. rész)

Forrás: turizmus.com

 2023. október 31. 17:01

A Turizmus Kft. szervezésében 9. alkalommal megrendezett MICE Business Day több mint 650 fő részvételével és 120 kiállítóval újra összehozta a hazai és nemzetközi üzleti turisztikai szakmát Budapesten.

Minden várakozást felülmúló nagy érdeklődés mellett zajlott le kiadónk szervezésében Magyarország legjelentősebb, nemzetközi színterű üzleti turisztikai workshopja október 26-án a Hungexpo Kongresszusi Központban. Az immár 9. MICE Business Day-en rekordszámú kiállító vett részt, az online órarendben 120 magyar szakmai vásárló és 40 külföldi hosted buyer közel 1000 tárgyalási időpontot foglalt le.Az esemény legfontosabb küldetése volt, hogy kapcsolatépítési és edukációs lehetőséget teremtsen a MICE piac szereplői számára.

Az idei rendezvény szakmai konferenciája a nemzetközi trendeket és a mesterséges intelligencia témáját középpontba állító előadásokkal vette kezdetét, amelyről nap során élő hírfolyamban számoltunk be. Plenáris előadóink között volt a 2023-ban az IMEX Academy Awards díjával kitüntetett David Kliman, a Kliman Group alapítója és elnöke, valamint Keleti Arthur „kibertitok" jövőkutató, az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) alapítója.

David Kliman, a plenáris ülés egyik főelőadója

Fotó: Grósz Balázs

Az előadásokat követően a Turizmus Café két kihelyezett élő felvétele várta az érdeklődőket. A Gasztronómia, turisztikai attrakció? című adásban a gasztroturisztikai, borászati trendekről, technológiai újításokról, élményalapú étkeztetésről cseréltek eszmét a szakma jeles képviselői: Rókusfalvy Pál, nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos, Pesti István, a két Michelin-csillagos tatai Platán Gourmet étterem séfje és Kőrössy Zoltán, az Eventrend Group alapító társtulajdonosa.

Kerekasztal-beszélgetés a gasztronómiáról, mint turisztikai attrakcióról

Fotó: Grósz Balázs

 

A mesterséges intelligencia átalakító ereje a turizmusban címet viselő, második helyszíni Turizmus Caféban Kökény László, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója, Erdős Ákos, a Hello Agency tulajdonos-ügyvezetője és Biró László, a Mediator reklámügynökség ügyvezetője vitatták meg az AI turisztikai kampányokban, szállodákban, utazásszervezésben való felhasználási lehetőségeit, ennek előnyeit és potenciális veszélyeit. Mindkét beszélgetést az az esemény házigazdája, Szujó Zoltán műsorvezető, sportriporter moderálta.

Élje át újra a 9. MICE Business Day eseményeit, hangulatát, nézze meg Magyarország egyetlen üzleti turisztikai fórumának fotógalériáját! Elsőként a regisztrációról és a szakmai konferenciáról mutatjuk a képeket, amelyeket Grósz Balázs és Kepics János készített.

Megnézem a képgalériát >>>

A folytatásban jönnek majd a workshopról és a személyes találkozásokról készült képek.