Szabadon utazhatunk Írországba, eltörölték a beutazási korlátozásokat

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2022. március 06. 18:37

Újabb ország jutott arra a következtetésre, hogy az utazási korlátozások már nem játszanak jelentős szerepet a koronavírus terjedésének megakadályozásában. Mától Írország is eltörölte a Covid-járvány miatt bevezetett összes beutazási követelményt.

Március 6-tól az Írországba utazóknak érkezéskor nem kell bemutatniuk oltási, vagy gyógyulási igazolást vagy negatív PCR-teszteredményt. Nincs már érkezés utáni teszt- és karanténkötelezettség sem. A beutazóknak az utasnyilvántartó űrlapot (PLF) sem kell kitölteniük ezentúl.

Az ír hatóságok ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy a tengerentúlról Észak-Írországba írországi kikötőkön vagy repülőtereken átutazó utazóknak továbbra is meg kell felelniük az Egyesült Királyság beutazási követelményeinek.

A Moher-sziklák Írország egy leglátványosabb természeti képződménye

Fotó: 123rf.com

Korábban  Izland, Norvégia és Szlovénia jelentette be, hogy az országba történő belépés követelményei visszatérnek a pandémia előtti állapothoz, azaz a belépéshez többé nincs szükség sem az oltottságot, sem a fertőzésen való átesettséget, sem a negatív teszt meglétét igazolni.

Felkészül Magyarország, holnaptól nálunk is megszűnik minden beutazási korlátozás.