Itt a Budapestről induló légi járatok friss listája

Forrás: turizmus.com

 2020. július 02. 14:09

Sorra indulnak újra a légi járatok a budapesti repülőtérről. Az üzletek többsége is megnyílt már, miközben az üzemeltető folyamatosan adja át a megújított, kibővített mosdók sorát.

Nemcsak újraindulnak a járvány miatt szünetelő járatok, hanem új útvonalakat is köszönthet a Budapest Airport: az év egyik első új járatát az üzemeltető vízsugaras köszöntéssel és tortával ünnepelte – derül ki a repülőtér legfrissebb hírleveléből.

A LOT a héten két izgalmas desztinációba is elindítja új légi járatait: szombattól már Dubrovnik és Várna is elérhető közvetlen légijárattal Budapestről.

A közelmúltban a Wizz Air is jó híreket hozott: bejelentette három nyaraló desztináció – Szantorini, Menorca és Míkonos – indulását, valamint július 1-jén már el is indult a közvetlen Budapest–Abu-Dzabi járatuk.

 

Itt az újrainduló járatok listája

A koronavírus járvány nyomán országonként eltérő szabályozások vannak érvényben, amelyek függvényében a légitársaságok menetrendje is dinamikusan változhat. Az aktuális járatok közlekedéséről a légitársaságok weboldalán található naprakész információ.

 

Légitársaság

Úticél

Indulás dátuma

Tarom

Bukarest

július 1-től heti 3

Finnair

Helsinki

július 1-től heti 4 járat

Norwegian

Oslo

július 2-től heti 2 járat

Egyptair

Kairó

július 3-tól heti heti 1 járat

LOT

Varsó

július 1-től heti 1

Dubrovnik

július 4-től heti 1

Várna

július 4-től heti 1

Lufthansa

Frankfurt

június 1-től, napi járat

München

június 16-tól, heti 3 járat

Swiss Airlines

Zürich

június 8-tól, heti 3 járat

Brussels Airlines

Brüsszel

június 15-től, heti 4 járat

Eurowings

Stuttgart

június 11-től, heti 3 járat

Düsseldorf

már üzemel, heti 3 járat

Czech Airlines

Prága

június 18-tól, heti 3 járat

Ryanair

London Stansted, Milánó, Dublin, Berlin, Róma, Brüsszel, Barcelona, Koppenhága, Edinburgh, Madrid, Manchester, Athén, Tel Aviv-Jaffa, Bari, Bristol, Párizs, East Midlands, Lisszabon, Nápoly, Páfosz, Pisa, Malaga, Cagliari, Korfu, Catania, Göteborg, Harkov, Lviv, Málta, Marseille, Odessza, Porto, Cork, Palma de Mallorca, Thesszaloniki, Sevilla, Manises

júliustól fokozatos visszatérés

Air France

Párizs

június 1-től, heti 5 járat

KLM

Amszterdam

jelenleg is üzemel, napi 1 járat

Qatar Airways

Doha

június 15-től, heti 3 járat

Wizz Air

Malaga, Alicante, Burgasz, Glasgow, Baku, Hannover, Kharkiv, Lisszabon, Lviv, Málta, Nizza, Odessza, Zaporizzsja, Palma de Mallorca, Pristina, Szarajevó, Szkopje, Tenerife, Podgorica, Tirana, Bari, Birmingham, Edinburgh, Liverpool, Malmö, Marosvásárhely, Stockholm, Barcelona, Berlin, Róma, Madrid, Milánó, Oslo, Tel-Aviv, Athén, Bázel, Brüsszel, London Gatwick, Eindhoven, London Luton, Abu-Dzabi

Június és július folyamán

 

Újra nyitva az utasok kedvenc üzletei

Immár teljes egészében újranyitott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér: a korábban lezárt terminálrészeket az üzemeltető átadta az utasforgalomnak. Kivételt képez a 2A Terminál indulási csarnoka, ahol jelenleg is zajlik a járólapok cseréje, ezért az utasfelvétel és a biztonsági ellenőrzés a 2B Terminálon történik. A megújult 2A check-in csarnok július végétől várja újra az utasokat.

Jelenleg a következő üzletek tartanak nyitva:

FoodCourt

nyitva 0-24-ig

KFC

mindennap 7:00-21:00-ig

Burger King

mindennap 4:00-20:00-ig

Ne’o Kiosk (a 2A Terminálon)

hétfő, péntek, vasárnap: 4:00-20:00-ig

FloCafé

04:00-19:00-ig, szombaton 5:00-17:00-ig

Ritazza

mindennap 4:00-19:30

Heinemann Duty Free

nyitva tartása az adott napi menetrendhez igazodik

Gold elements

mindennap 8:00-18:00

Leroy Bistro

mindennap 5:00-20:00

Szamos

mindennap 5:00-17:00

Café Frei

mindennap 5:00-22:00

Spar (a 2B Terminál érkezési szintjén, a földi oldalon)

változatlanul nyitva 6:00-tól

Disney/Budapest&Music/Living Toys

nyitva tartása az adott napi menetrendhez igazodik

Posta

hétfőtől péntekig: 8:00-12:00-ig és 12:30-15:30-ig

Relay – T2B indulási csarnok

mindennap 5:00-18:00

Relay – SkyCourt

mindennap 5:00-19:00

Interchange – 2A érkezés (földi oldal)

mindennap 08:00-12:00

 

 

Átlagosan 70%-kal nőtt a mosdók száma a repülőtéren

Nemcsak megújultak a repülőtéri vizesblokkok, hanem számuk is több, mint duplájára nőtt: a SkyCourt galériaszintjén, az éttermeknél immár kétszer annyi mosdó áll rendelkezésre, mint korábban, és a 2A Terminálon 2016-ig lezajlott kapacitásbővítései után a 2B Terminál érkező csarnokában is megújulnak a vizesblokkok – itt a munkálatok befejeztével háromszoros mosdókapacitás áll majd rendelkezésre.

Megduplázták a mosdók számát, a régieket felújították

Fotó: BUD / Baranyi Dániel

Megújult Uniform gurulóút

Több ütemben, első körben most 2600 négyzetméteren újul meg a repülőtér egyik legforgalmasabb, U jelű gurulóútja. A munkálatok során kicserélik a betonburkolatot, az alépítményi szerkezetet, és altalaj erősítést végeznek. A nagyfokú terhelhetőségre szükség is van, hiszen a Uniform gurulóúton jelentős a forgalma az úgynevezett „E kategóriás", szélestörzsű repülőgépeknek is, amely az elkövetkező években tovább növekedhet.

Folyik a gurulóút építése

Fotó: BUD / Baranyi Róbert

A Budapest Airport egyébként – a minél fenntarthatóbb működést szem előtt tartva – „újrahasznosított betont" alkalmaz a gurulóút kialakításához: a Uniform most elbontott, mintegy 35 cm vastag beton pályaszerkezetét ledarálták, és tört beton formájában visszatöltik a gurulóút teherelosztó rétegébe. Ez körülbelül 910 köbméter felbontott betont újrahasznosítását jelenti, nem kell elszállítani, hulladéklerakóba vinni, hanem ezt a mennyiséget újra beépítik.