Képekben az Utazás kiállításon szervezett szakmai konferenciánk – galéria

Forrás: turizmus.com

 2024. február 26. 18:45

Idén is telt házas volt szakmai konferenciánk, amelyet kiadónk az Utazás kiállítás első napján szervezett a Hungexpón, „2024-ben lapot húzunk 19-re" címmel. Mutatjuk az eseményen készült fotókat.

Az elmúlt napokban több cikkben is beszámoltunk a konferencián elhangzott előadásokról, aki még nem olvasta volna ezeket, azok számára itt most kigyűjtöttük.

Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős államtitkár arról beszélt, hogyan lesznek a magyarok aktívabbak és ezáltal egészségesebbek, s mivel ösztönözné mozgásra az embereket az Aktív Magyarországért program.

György László, a Nemzetgazdasági Minisztérium kormánybiztosa a turizmust befolyásoló gazdasági folyamatokat elemezte. Megállapítása szerint itthon a magyar háztartások fogyasztása, globálisan pedig az erősödő középosztály és a konnektorállamok húzhatják a turizmust.

A kiutazási trendek, 2024 legkeresettebb utazási célpontjai, valamint régi-új potenciális úti célok is kirajzolódtak több, a konferencián elhangzott előadás, illetve kerekasztal-beszélgetés alapján.

Idén is telt házas volt szakmai konferenciánk

Fotó: Grósz Balázs

Egy másik, izgalmas kerekasztal-beszélgetésen arról cseréltek eszmét utazási szakemberek, milyen lehetőségek várják a magyar szurkolókat a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság ideje alatt, és milyen kihívásokkal szembesülnek a szervezés során az utaztatók.

A belföldi turizmus bővülését segítheti a konferencia keretében is bemutatott, a Balaton térségében újonnan kijelölt, 400 kilométer hosszú kerékpáros KalandKör, valamint a régió legjobb éttermeit összefogó, márciusban debütáló, rendhagyó Taste Balaton gasztro- és kulturális fesztivál.

Oszkó-Jakab Natália, a Magyar Turisztikai Program Alapítvány társelnöke pedig többek közt a 2024-es belföldi rendezvénytervekről is beszélt.

A konferenciáról készült képgalériát ITT nézheti meg.