Minden utazását lemondta a német Thomas Cook

Forrás: turizmus.com

 2019. november 12. 14:39

Csődjogi előírások miatt az összes, 2020. január 1-jei vagy későbbi indulású, általa szervezett utazást is lemondta a német Thomas Cook.

A cég november 12-én megjelentetett közleménye szerint a lemondás a Thomas Cook Signature, a Thomas Cook Signature Finest Selection, a Neckermann Reisen, az Öger Tours, a Bucher Reisen és az Air Marin márkaneveken, valamint a svájci Thomas Cook társaságon keresztül lefoglalt utazásokra vonatkozik.

Eldőlt: nem valósulnak meg a 2020-ra befizetett utazások

Fotó: Wikimedia Commons

A közlemény szerint a lemondást az indokolja, hogy idáig nem érkezett olyan megbízható ajánlat, amely biztosítaná a teljes németországi Thomas Cook-cégcsoport vagy a Thomas Cook Touristik GmbH utazásszervezői üzletágának további működtetését, ezért meg kell kezdeni az előkészületeket az operatív működés 2019. december 1-jei megszüntetésére. A cégvezetés és a kijelölt vagyonfelügyelők ettől függetlenül a hónap végéig megpróbálják megmenteni a vállalatcsoport egyes részeit. A Bucher Reisen & Öger Tours GmbH megvásárlására például konkrét ajánlatok érkeztek, a lefoglalt utazások megvalósítását ennek ellenére nem lehet garantálni. A DER Touristik (a REWE Csoport turisztikai cége) pedig néhány napja jelentette be, hogy szeretné átvenni a Holiday Land franchise-irodákat, valamint legalább 30-at a 69 Sentido-hotelből.

A német Thomas Cook GmbH és két leányvállalata, a Thomas Cook Touristik GmbH és a Bucher Reisen & Öger Tours a brit anyacég után két nappal, 2019. szeptember 25-én kért csődvédelmet, az ügyben eljáró bíróság pedig a többi németországi leányvállalatot is csődeljárás alá vonta.

A német vállalatcsoport 79 Thomas Cook-, valamint 48 Neckermann Urlaubswelt értékesítő irodája továbbra is nyitva van, és más utazásszervezők útjait értékesíti.

Kapcsolódó cikkek