Nagy Márton miniszter reagált a Ryanair kritizáló közleményére

Forrás: MTI

 2022. június 15. 13:41

Mindenkitől elvárjuk a tisztességes és jogkövető magatartást – a Ryanairtől is. Aki pedig nem így lép fel, azzal szemben a magyar hatóságok intézkedni fognak – olvasható a miniszter által kiadott közleményben.

"A Ryanair vezérigazgatójának stílusa elfogadhatatlan és hagy maga után kivetni valót. Bárcsak akkor is ilyen gyorsan születnének meg a légitársaság válaszai, amikor a magyar állampolgárok fordulnak hozzá ügyfélpanasszal" – olvasható a közleményben, amelyet az MTI OS adott közre.

"Reméljük, hogy nem ilyen arroganciával kezelik az utasok problémáit, bár a kialakult gyakorlatuk nem túl empatikus a tapasztalatok szerint.Nem értjük a kettős mércét. Ha a Ryanair ugyanilyen adót pl. Németországban, Hollandiában, Svédországban és Franciaországban gond nélkül, jogkövető módon befizet – és ezzel kapcsolatban semmilyen problémát nem jelez –, miért épp a magyar eljárással akad gondja" – írták.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

"Persze teljesen érthető, hogy egy multinacionális cég a profitot védi, nem pedig a magyar családokat. Mindenkitől elvárjuk azonban a tisztességes és jogkövető magatartást – a Ryanairtől is. Aki pedig nem így lép fel, azzal szemben a magyar hatóságok intézkedni fognak" – zárul a közlemény.

A Ryanair azután adta ki az exraprofitadó miatt a magyar gazdaságfejlesztési minisztert meglehetősen nyersen számon kérő közleményét, hogy fogyasztóvédelmi eljárás indult a légitársaság ellen, mivel a már megvásárolt repülőjegyek után is áthárította az utasokra a magyar kormány által kivetett 3900 forintos különadót.

A Wizz Air tegnap azt jelentette be, hogy a július 1-jéig megvásárolt jegyek esetében nem hárítja át utasaira a jogszabályban meghatározott összeget, de a a különadó és az üzemanyagárak növekedése miatt a jövőben várható a viteldíjak emelkedése.