Augusztus végén rendezik a Savaria Történelmi Karnevált

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 03. 10:22

Augusztus 24-27. között rendezik meg Szombathely emblematikus fesztiválját, a XXII. Savaria Történelmi Karnevált. Látványban, programokban és kikapcsolódásban idén sem lesz hiány, a karnevál összesen 29 helyszínen várja látogatóit.

A Bajnokok terét péntektől-vasárnapig Savaria bajnok sportolói, a Falco kosarasai, a Haladás futsalosai, és a Crushers focistái töltik majd be. A Civil-szigetnek az idei évben újdonságként a Kilences kultfood kávézó ad helyet. A civil szigeten bemutatkozó szombathelyi és Vas vármegyei egyesületek, alapítványok bepillantást engednek tevékenységeikbe, megismertetik a látogatókat céljaikkal.

A Berzsenyi Dániel Könyvtár előtt téren könyvtárosai, Minerva papnői várják a karneváli közönséget a római kort megidéző kvízekkel, olvasmányokkal, könyvajánlókkal, papírszínházzal, játékokkal és kézműves foglalkozásokkal, technikatörténeti és festészeti kiállításokkal.

Az összművészeti kalandozások nélkülözhetetlen helyszínei az egykori Savaria létét, életét bemutató múzeumok, melyek nagy szeletet kanyarítanak a karnevál tortájából.

A karneváli időutazás egyik izgalmas pillanata amikor a látogatók is magukra öltik a letűnt korok jellemző viseleteit. A jelmez a jegyvásárlásnál is előnyt jelent majd, hiszen idén is kedvezményes jegyet válthatnak a jelmezben érkezők a Történelmi Témapark jegypénztáránál.

A karnevál egyik izgalmas pillanata a jelmezes felvonulás

Fotó: Savaria Történelmi Karnevál

 

A Savaria Karnevál Legjobb Bora verseny a karneváli készülődésnek immáron 20. alkalommal elmaradhatatlan része, és előeseménye. A július 27-én lezajlott versenyen az 58 nevezett borból 1 kapott bronz,  45 ezüst,  12 pedig arany minősítést. Ezeket a Borok Utcájába látogatók meg is kóstolhatják majd augusztus utolsó hétvégéjén, a Savaria Történelmi Karneválon.