Bulgária növekvő turisztikai keresletre számít részleges schengeni csatlakozása után

Forrás: turizmus.com

 2024. január 17. 15:09

Bulgária arra számít, hogy márciustól megnő az országba érkező látogatók száma, miután részlegesen csatlakoznak a schengeni övezethez és megszűnik az ellenőrzés a légi és a tengeri határátkelőkön a schengeni övezetből érkezők számára.

Zaritsa Dinkova bolgár idegenforgalmi miniszter szerint Bulgária részleges csatlakozása a schengeni övezethez fellendíti az utazást és a turizmust, és számos kellemetlenséget megszüntet, amelyekkel eddig az országba belépő utazóknak szembe kellett nézniük.

A miniszter elmondta, hogy a schengeni övezetből érkező turistáknak nem kell majd olyan terminálokon átmenniük, amelyek növelik a várakozási időt, valamint azt is hangsúlyozta, hogy a határellenőrzés megszűnésével az utazók érdeklődése is megnőhet az ország iránt.

Annak ellenére, hogy Bulgária még nem tagja a schengeni övezetnek, tavaly már az országba látogatók száma már megnövekedett. Dinkova miniszterasszony elárulta, hogy az országba érkező turisták száma 2023 decemberében már meghaladta a járvány előtti szintet.

Márciustól megnőhet a Bulgáriába érkező turisták száma

Fotó: 123rf.com

 

Bulgária növekvő népszerűségét 2024-re az Európai Utazási Irodák és Utazásszervezők Szövetsége (ECTAA) is előrevetítette.

Az ECTAA 2024-re "preferált úti célnak" nevezte el Bulgáriát, és a bolgár turisztikai minisztériummal, valamint a bolgár utazásszervezők és utazási irodák szövetségével együttműködve az ECTAA célja, hogy az országot olyan úti célként mutassa be, amelyet mindenképpen meg kell látogatni az idén – írja a SchengenVisaInfo.