Idegenvezetők Világnapja - Veszprémben is ünnepelnek

Forrás: turizmus.com

 2016. február 23. 23:27

A Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. 2016. február 28-án, vasárnap, az Idegenvezetők Világnapja alkalmából ingyenes garantált idegenvezetést szervez „Generációk találkozása" címmel helyi, profi idegenvezetők közreműködésével.

1985 óta számos országban rendezik meg az Idegenvezetők Világnapját oly módon, hogy február utolsó vasárnapján az idegenvezetők bemutatják saját városukat az érdeklődők számára. Magyarországon is már tizenhatodik éve ünneplik ezt a napot nagy sikerrel. Idén a veszprémi idegenvezetők hetedik alkalommal csatlakoznak a kezdeményezéshez, a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. szervezésében.

Indulás: 2016. február 28-án 10.30 órától az Óváros térről A látnivalók hagyományos bemutatása mellett a vendégek bepillantást nyerhetnek az idegenvezető szakma kulisszái mögé egy fiatal és szenior szakember tolmácsolásában. Mire figyel az idegenvezető a munkája közben? Milyenek voltak a turistacsoportok igényei régen és most? Milyen emlékezetes történetek kötődnek az adott helyszínekhez? Mit mondtak el az adott épületről 25 éve és napjainkban? Előzetes jelentkezés nem szükséges.