Karnevál a Velence Korzón

Forrás: turizmus.com

 2017. február 21. 12:59

Reneszánsz kori velencei karneváli hangulatot idéző télbúcsúztatóra várják az érdeklődőket február 25-én, a Velence Korzón és az előtte található piactéren.

Korábban történt

A fesztivál idejére még a Velence Korzót is középkori ruhába bújtatják, az előtte található piactér egyik sarkában jóssal tekinthetünk a jövőbe, a bejáratnál artisták szórakoztatják a járókelőket, a karzaton pedig vidám nevetés jelzi a gyerekprogramokat. Mindehhez udvari zenészek muzsikája adja a hátteret, miközben álarcokat is festenek az érkezőknek. A nap derekán megérkeznek a belvárosból a jelmezesek, akik hangos felvonulással űzik el a telet, s vele együtt a félelmeket, rossz tulajdonságokat, amelyeket előzetesen a Tourinform-irodában lévő télboszorkára lehet rátűzni.

A piactéren hatalmas jégtömbök várják a bátor lovagokat, akik csapatokat alkotva műalkotásokat faraghatnak belőlük, az egész napos dínom-dánom végeztével „égig érő” máglyára vetik a télboszorkát, elűzve ezzel minden baljós árnyat. A közelgő est folyamán M. Tóth Zsolt aranyérmes nemzetközi bajnok jégszobrász látványos pirotechnikai show kíséretében, 10 perc alatt faragja ki jégszobrát, de az is kiderül, ki faragta a nap folyamán a legszebb jégszobrot, és ki viselte a legötletesebb, legszebb jelmezt. A télűző karnevál záróakkordjaként Dj Smash zenéjére lehet ropni a táncot.