Komolyzene, operett, Andrássy út – kelendő Németországban a magyar kultúra

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. május 23. 12:02

A Deutsche Welle ismét Budapesten forgatott: a csatorna közel egymilliós nézettségű, Euromaxx című heti magazinja európai sugárutakat bemutató részében a párizsi Champs Elysées és a barcelonai Rambla mellett helyet kapott az Andrássy út is.

A Zeneakadémia egyik növendéke saját élményei alapján mutatta be a budapesti sugárutat a Deutsche Welle forgatócsoportjának, amely a Mai Manó Házban és a Lotz kávéházban is forgatott. Felvételek készültek a kontinens legrégebbi földalatti vasútjáról is. A május elsején sugárzott anyag forgatáshoz a Magyar Turizmus Zrt. németországi külképviselete és a Zeneakadémia nyújtott segítséget. Összefoglaló itt.

Kálmán Imre Csárdáskirálynője Németországban is népszerű: az operett 100 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepi előadáson a müncheni Abendzeitung újságírónőjét is vendégül látta a Magyar Turizmus Zrt., aki közel egyoldalas cikkben foglalta össze élményeit a népszerű bajor napilap május 16-i számában.

Az operett mellett olyan budapesti attrakciókra is felhívja az olvasók  figyelmét, mint a Művészetek Palotája, az Unicum történetét bemutató Zwack Múzeum, s külön érdekesség a magyar fővárosban kóstolható dohányfagyalt.

A Csárdáskirálynő június 11–14. között a müncheni Deutsches Theaterben vendégszerepel, a helyszínen a német külképviselet standdal várja az érdeklődőket.