Nyár van a gyárban! – Extrém helyszínen lép fel az ExperiDance

Forrás: turizmus.com

 2016. június 08. 15:12

Augusztus 3-án nyit Budapest legújabb kulturális kuriózuma, a Factory Fesztiváludvar. A szabadtéri fesztiválhelyszínt az ExperiDance tánctársulat álmodta meg egy 19. századi műemlék épület, a volt Láng Gépgyár udvarára.

Érdemes ellátogatni erre a különleges helyszínre, ahol a fülledt nyárestékben hűsítően hatnak a legjobb ExperiDance táncelőadások! http://experidance.hu/

A kreatív megoldásairól híres ExperiDance januárban költözött be a volt Láng Gépgyár épületébe, melyet az elmúlt két évben eredeti szépségében állítottak vissza. A társulat több mint 15 éve tartó sikerének kulcsa, hogy nem elégszik meg sablonmegoldásokkal, ez pedig egyedi stílusukon túl ezúttal a helyszínválasztásban is megmutatkozik. A mára világsikerű tánccsoport év közben a RaM Colosseumban játszik, de az irodák, műhelyek és próbatermek a Forgách utcánál található gyárba költöztek, ahol az óriási udvar adja magát egy nyári szabadtéri színház felépítéséhez. Ez lesz a Factory Fesztiváludvar, mely a társulat tervei szerint a következő években független nyári színházközponttá növi ki magát.

A helyszín metróval nagyon könnyen megközelíthető, de az autóval érkezőknek a parkolás ingyenes, rossz idő esetén pedig ajándék ExperiDance esőkabátot biztosítanak a nézőknek.

Az első, közel egyhetes, augusztus 3-tól 7-ig tartó fesztiválprogram gerincét az ExperiDance repertoárjának leglátványosabb produkciói adják: Fergeteges, Nagyidai Cigányok, Gyöngyhajú Lány Balladája – Omega musical, Ezeregyév Generációk.

A részletes programról és a viszonteladói, jegyértékesítői lehetőségekről érdeklődni lehet: Lentényi Krisztina (idegenforgalmi referens), telefon: 20/489 0972 (x)