Pannóniai kert nyílt Bécsben

Forrás: turizmus.com

 2018. március 21. 12:51

Idén március 20-án tárta ki először kapuit a Blumengärten Hischstetten, Bécs egyik legnagyobb természeti parkja. A 2018-as szezont egy új tematikus kert, a Pannóniai kert illetve egy piknikmező megnyitásával ünneplik az ingyenesen látogatható parkban.

A mintegy 500 négyzetméteres sztyeppés, száraz füves területen a pannóniai terület veszélyeztetett, védett, illetve már kihalt vadnövényfajtáit szaporítják.

A park közepén alakították ki az új piknikmezőt, ahol az árnyas fák alatti padokon kívül a Múzeumi negyedből (Museumsquartier) ismert szabadtéri bútorok is a pihenést szolgálják – utóbbiak az idei nyertes „naplemente” árnyalatban pompáznak.

A bécsi Blumengärten Hischstetten a Pannóniai tematikus kerttel gazdagodott

Fotó: MA42

A mező mellett található az a 2000 négyzetméteres játszótér is, ahol a gyerekek megismerhetik a rovarokat. Így a pókháló-mászóka mellett sáskacsúszda és méhecske-mérleghinta várja a kis természetbarátokat. Az összesen 60 ezer négyzetméter területű parkban található a Zoo Hirschstetten is, melyben több mint 50 különböző állatfaj él nagy illetve szabad kifutókban, valamint a Pálmaházban.

A Blumengärten Hirschstetten az osztrák főváros városi kertészetéhez (Wiener Stadtgärten) tartozik és Bécs Donaustadt városrészében található.

 

Kapcsolódó cikkek