Ringo Starr és a Füredi Verklis, avagy Múzeumok Éjszakája Cegléden is

Forrás: turizmus.com

 2016. június 13. 17:29

Mi az összefüggés Ringo Starr és a Ceglédi Dobmúzeum között? Egyebek között erre a kérdésre is választ kaphat, aki június 25-én részt vesz a Múzeumok Éjszakáján, amikor számos helyszínen várják a város lakóit és a turistákat.

A Kossuth Múzeumba érkezőket a Füredi Verklis zenéje várja, itt meghallgathatják Reznák Erzsébetet, aki mindent tud a ceglédi legendákról és a Kossuth-kultuszról. Az evangélikus templomban az új különleges Bach-orgonán játszik majd Murvai Nóra. Sport, költészet és rock - e három fog,alom jegyében zajlik a Sportmúzeum programja, aminek aktualitást ad, hogy ezen az estén búcsúztatják a riói olimpiára utazó négy ceglédi sportolót.

A múltba kalauzol a Régi Idők Tárháza valamint a Mózes Öntött vas Gyűjtemény. A kortárs művészet jegyében zajlik az Artem Galéria estje, valamint a Tékafé programja. Itt minden órában lesz borvetélkedő és bortörténeti előadás Tokaj szőlővesszein címmel. A bor mellé szódavíz is jár: a szódásüveg kiállításban a Régi Idők Tárháza az Irodalmi Kávéház partnere.

Az idén 16. alkalommal rendezik meg Magyarországon a francia példára a Múzeumok Éjszakáját, amelynek programjaiba a kezdetektől bekapcsolódik Cegléd is.