Ingyenesen látogatható ezen a napon a szolnoki RepTár

Forrás: turizmus.com

 2024. március 02. 10:22

A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították az „Űrkabin landol a RepTárban" című különleges időszaki kiállítást a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban, mely izgalmas programokkal készül a tavaszra.

2023. nyarán „Űrkabin landolt a RepTárban", azaz a Szojuz-35 űrhajó, eredeti parancsnoki kabinja, amellyel Farkas Bertalan visszatért az űrből. A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum és a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum szoros együttműködésében megvalósuló időszaki kiállítás időtartamát meghosszabbították, így az 2025. december 31-ig látogatható.

A RepTárban március 5-től „Harmóniában a természettel" fotókiállítás nyílik. Március 15-én, a nemzeti ünnepre való tekintettel díjmentes a belépés az intézménybe, ezen a napon két alkalommal díjmentes tárlatvezetést tartanak, emellett szakmai előadáson is részt vehetnek az érdeklődők.

Március 15-én, a nemzeti ünnepre való tekintettel díjmentes a belépés az intézménybe

Fotó: RepTár

 

A tavaszi szünetben (március 28 – április 7. között) a meglévő élményelemek mellett további programok (felfedezős játék, gyermeksarok, díjmentes tárlatvezetések) várják a kirándulókat. A múzeum 3. alkalommal biztosít helyszínt az Országos GamingExponak, Magyarország legpörgősebb gamer roadshowjának március 30-án.