Turisztikai előadások a lendvai szakmai konferencián

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2014. szeptember 04. 17:34

„A turizmusban rejlik a jövő" címmel tartottak szakmai konferenciát a szlovéniai Lendván augusztus 30-án. A konferencián osztrák, horvát, magyar és szlovén előadók is részt vettek, köztük Tarlós István, Budapest főpolgármestere, valamint a Magyar Turizmus Zrt. munkatársai.

Az esemény célja az volt, hogy a rendezvény vendégei átfogóbb képet kapjanak a turizmus jelentőségéről, turizmusfejlesztési lehetőségekről, aktualitásokról, illetve a turisztikai termékek fejlesztéséről.

Tarlós István a turizmus hangsúlyos szerepét mutatta be a főváros életében, illetve kitért a városban végrehajtandó további turisztikai fejlesztések szükségességére is.

Az eseményen az MT Zrt. részéről prezentációt tartott Kincses Márk, a társaság délszláv piacfejlesztési menedzsere, aki Budapest, mint fürdő-főváros példáján keresztül mutatta be előadásában a különböző szereplők összehangolt márkázási, termékfejlesztési és kommunikációs feladatait, illetve az ebben rejlő lehetőségeket. Ezen kívül a nyugat-dunántúli turizmus fenntartható fejlesztéséről tartott előadást az MT Zrt. Nyugat-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője, Tama István. A rendezvényen továbbá a szlovéniai gyógyfürdőkről, a világ legmagasabb, fából készült kilátójának ausztriai építéséről, illetve horvát borturisztikai programokról is szó esett.