Kormányhatározat a Millenárisról

Forrás: Magyar Közlöny

 2018. március 20. 11:06

Megjelent a Millenáris területén megvalósuló beruházásokról és az üzemeltetéssel kapcsolatos feladatokról, valamint a forrás biztosításáról szóló kormányhatározat.

A kormányhatározat szerint a Budapest II. kerület, Lövőház utca – Fény utca – Kis Rókus utca – Marczibányi tér és Margit körút, valamint a Budapest II. kerület belterület 13200/1 helyrajzi szám alatt nyilvántartott ingatlan által határolt ingatlanok (Millenáris) területileg, műszakilag és arculati szempontból egyaránt egységes területet képeznek.

A Millenáris területén meglévő, valamint megvalósuló építmények létesítménykezelési és üzemeltetési feladatainak megszervezéséről, koordinálásáról a Millenáris Széllkapu Beruházó, Fejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. gondoskodik, az itt megvalósuló, vendéglátásra alkalmas ingatlanrészek vendéglátási célból történő hasznosításának megszervezéséről, koordinálásáról pedig a Millenáris Tudományos Kulturális Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.

Hangulatkép a Millenárisról

Fotó: millenaris.hu

A kormány felhívja a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy a Budapest II. kerület, Margit körút 85–87. szám alatti  ingatlan lebontásával összefüggő feladatokról szóló 1136/2013. (III.  19.)  kormányhatározat szerinti beruházás befejezéséhez szükséges további 1.300.000.000 forintot tőkeemelés formájában biztosítsa a Millenáris Széllkapu Beruházó, Fejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. részére 2018-ban a felmerülés ütemében.