Párizs és Budapest Skål-testvérek lettek

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2022. július 09. 05:42

A magyar klub – jogilag egyesület - elismerése is egyúttal, hogy „twinning” megállapodást írhatott alá a világ legpatinásabb klubjával.

A Skål International Hungaryt, a budapesti egyesületet testvérklubjává fogadta az 1932-ben alapított első Skål Club, a párizsi.

A 90. évforduló kapcsán háromnapos nemzetközi programot rendeztek a francia fővárosban, július 1-3-án. Ennek a jubileumi rendezvénynek a keretében került sor a testvérklub együttműködés aláírására, amelyen Darázs György alelnök képviselte a magyar klubot.

A háromnapos eseménysorozatra egyébként  18 országból  80 résztvevő érkezett. Közöttük volt 5 korábbi világelnök, a jelenlegi Burcin Turkkan mellett. Turkkan Asszony – az eddigi legfiatalabb világelnök -, elfogadva a magyar meghívást, várhatóan a horvátországi Kvarner-öbölben, ősszel megrendezésre kerülő világkonferencia előtti látogat a magyar fővárosba.

A jubileumi rendezvény gálavacsorájának keretében írták alá a testvérklub együttműködési megállapodást, s itt vehette át a párizsi klub zászlóját és emlékérmét a magyar alelnök Karine Coulanges Asszonytól, a világ első Skål Clubjának elnökétől.

Fotó: Skal International Hungary

Kapcsolódó cikkek