Október végén nyílik a Hotel Merops Szekszárdon

Forrás: turizmus.com

 2014. október 13. 19:41

A múlt heti átadó ünnepség után hivatalosan október végén fogad vendégeket a tolnai megyeszékhely legújabb, négycsillagos szállodája, a Hotel Merops Mészáros.

Az Év pincészete és az Év fiatal borásza címet is kiérdemelt, nagy múltú Mészáros család 22 szobával, 150 fős konferencia teremmel, wellnessrészleggel várja vendégeit. A szálloda étterme nem csupán a vendégeket, hanem a helyi közönséget is megcélozza tematikus borvacsorákkal és gasztronómiai programokkal, ennek koncepcióját Segal Viktor dolgozta ki, a kivitelezésről Csécsei László séf és csapata gondoskodik.

 

Az ízléses, elegáns tér, és a Mészáros család személyes kötődése, jelenléte, szívélyessége, a családias hangulat határozza meg a szálloda karakterét. A szálloda nevét a család egyik legősibb, vegyszermentesen kezelt szőlőbirtokának jótevőjéről, a gyurgyalagról (latinul: merops) kapta. Ez a madár gyűjti össze a levegőben a káros rovarokat, így védve meg a gyümölcsöt, színei a szobák dizájnjában is megjelennek.

A szálloda igazgatója, Csillag Sándor, aki korábban a bikácsi Zichy Park Hotelt vezette. A hotel üzemeltetői a szabadidős és a corporate piacra egyaránt számítanak, családi eseményeket és konferenciákon, boros programokon. Ám a kínálatban szerepel kajakozás olimpia és világbajnokokkal kajakozásról a Sión, vagy épp a Sárköz kulturális hagyományainak bemutatása is.