On-line beutaztató portált fejlesztett a Hajdú Travel

Szerző: Pintér Tünde

 2014. április 11. 13:27

A régió turizmusának fejlesztésére létrehozott on-line beutaztató portál komplex módon jeleníti meg a Debrecent, a Hortobágyot, Hajdúszoboszlót, Nagyváradot és Nyíregyházát, Tokaj térségét felölelő régió turisztikai kínálatát.

Az április 10-én, a Hotel Lyciumban megtartott bemutató alkalmával Soós Sándor ügyvezető igazgató kifejtette: a több mint 1 éves fejlesztés célja a debreceni repülőtér lehetőségeinek kiaknázása, a beutazó forgalom növelése. Jelenleg Londonból illetve Eindhovenből érkeznek rendszeresen járatok, ezek kihasználtságát, valamint a desztinációk számának növelését szeretnék elérni a komplex kínálat összeállításával.

 

A négy egységből álló honlapot az iroda vezetője, Istók Csaba mutatta be. A klasszikus, online webáruházként működtetett oldal elsődlegesen az adott térség kiemelkedő rendezvényeit, művészeti, gasztronómiai, ökológiai, sport és egészségturisztikai lehetőségét kínálja, emellett szállás- és transzferfoglalásra, autóbérlésre, garantált programok lekötésére is lehetőséget ad majd. A jelenlegi angol nyelv mellett a repült desztinációk bővülése esetén a megfelelő nyelvi mutációk is megjelennek.

 

A következő napok fontos és nehéznek ígérkező feladata a Wizz Air megnyerése az együttműködésre – mondták a szervezők az eseményen, ahol a jelenlévő szállodásokkal, programgazdákkal együtt elemezték a honlapon található szolgáltatók közreműködési lehetőségeit is.

Katona Ilona, az Észak - alföldi RMI igazgatója hangsúlyozta: hosszú ideje ez az első komolyabb összefogás a térségben. Az MT Zrt. minden segítséget megad az iroda és ez által a térség sikeréhez.

A honlap - a tartalmak aktualizálását, a közreműködési szerződések aláírását követően - május elsején indul élesben a www.hajdutravel.eu címen.