Sikeres fürdő, működő település

Forrás: turizmus.com

 2015. január 20. 15:16

Minden idők legsikeresebb évét zárta Mórahalom gyógyfürdője, a négy csillagos minősítésű Szent Erzsébet Gyógyfürdőben több mint 446 ezren fordultak meg 2014-ben. Nem vesztett népszerűségéből a kisváros hangulatos fürdője, sőt forgalma az előző évhez viszonyítva 3%-kal nőtt.

Már tavaly is arról számolhattunk be, hogy sikeres évet tudhat maga mögött a mórahalmi fürdő, azonban 2014-ben sikerült felülmúlni az előző évi adatokat. Óriási teljesítmény ez az alig 6 ezer lélekszámú településtől, ahol az utóbbi évtizedekben hatalmas lendületet vett a turisztikai iparág. 20 évvel ezelőtt mindössze nyolcan dolgoztak az akkor még Városi Fürdőnek nevezett létesítményben, a vendégek csupán 4 medencét használhattak, szauna pedig egyáltalán nem volt.

 

Ma a foglalkoztatottak száma a nyári hónapokban meghaladja a 80 főt, a 21 medence és a 11 szauna kabin országos viszonylatban is tekintélyes mennyiségnek számít. A sorozatos fejlesztéseknek köszönhetően a vendégéjszakák száma is megugrott. Míg 2003-ban összesen 4 ezer vendégéjszakát realizáltak, úgy 2014-re ez a szám megközelíti a 70 ezret, ezzel a Dél-Alföld egyik legkedveltebb üdülőhelyévé rangsorolva a települést. A szaunavilágot és a fedett gyermekfürdőt 2010 októberében adták át. Ezzel sikerült még nagyobb piaci részesedést és újabb vendégkört megszereznie az intézménynek. Nem sokkal ezután átadták Mórahalom első 4 csillagos szállodáját is, a Colosseumot, amely azóta is szépen teljesít, sőt idén tavasszal újabb hotellel és ezáltal várhatóan újabb célcsoporttal gazdagodik a település.

Az Elixír Medical Wellness Hotel nagy szerepet fog játszani a vendégéjszaka szám és talán ami még ennél is fontosabb, az átlagos tartózkodási idő növelésében, mivel az egészségügyi szolgáltatásokat kínáló 3 csillagos szálloda kúraszerű kezeléseket biztosít majd. Nem is csoda, hogy az egészségturizmus kiemelt szerepet kapott, hiszen az ÁNTSZ 2013-ban újabb két termálkút vizét nyilvánította hivatalosan is gyógyvízzé, így Mórahalmon mára összesen négy minősített gyógyvíz található.