Több vendég, kevesebb gond - partnerközpontú digitalizáció a Previóval

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2023. október 24. 14:09

Szeptemberben ünnepelte első születésnapját a Previo PMS magyarországi képviselete, a Previo.hu Kft. Az elmúlt egy évről és a tervekről beszélgettünk Jákri Zsolttal, a Previo.hu Kft ügyvezetőjével.

A Previo név tavalyig nem volt ismert itthon, megtudhatnánk többet a csoportról?

Ez igaz, de a Previo felhőalapú rendszere 2006 óta működik Közép-Európában, és korábbi nevén itthon is már öt éve elérhető. Mára piacvezető szállodai ügyviteli rendszernek számítunk a V4-országokban, jelenleg közel 3900 partnerünk van, ebből 900 hazánkban. A magyar szálláshelypiac egyik legviharosabb időszakában léptünk színre.

Jákri Zsolt

Fotó: Previo Kft.

A covid-időszak elképesztő terhet rótt ránk is, szerencsére jó döntéseket hoztunk, maximálisan figyelembe vettük partnereink igényeit, empátiával kezeltük nehézségeiket, és a korlátozások után nagy lendülettel és stabil ügyfélkörrel tudtunk újra elindulni.

Tavaly nyárig egy cégcsoport Hotrest nevű divíziójaként működtünk, az akkor még Hotelgram néven futó, de a jelenlegivel megegyező szoftverünkkel.

Mit érdemes tudni az átalakulásról?

2022-ben nagy változások történtek nálunk, nevet váltottunk, mert közvetlen szerepet vállalt a szoftvert fejlesztő cseh anyacégünk is, illetve letisztítottuk a kínálatunkat. Így kizárólag a szálláshelyekre tudunk összpontosítani, fejlesztéseink felgyorsultak, partnereink pedig egy még rugalmasabb, a piaci kihívásokra még gyorsabban reagáló szolgáltatóval dolgozhatnak.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ügyfélszolgálatunk kiemelkedő legyen, minket az év bármely napján díjtalanul hívhatnak ügyfeleink, azonnal válaszolunk, szükség esetén pedig területi üzletfejlesztési tanácsadóink személyesen segítenek a problémák megoldásában.

Mik a legfontosabb tervek? Milyen irányba szeretne elmozdulni a Previo?

Célunk, hogy rendszerünkkel minden partnerünk a számára legjobb módon üzemeltethesse szálláshelyét, legyen szó akár automatizált szállodáról, apartmanházról vagy láncszerűen működő egységekről, ezért a visszajelzések alapján folyamatosan fejlesztjük szoftverünket.

Fontosnak tartjuk azt is, hogy egy új PMS bevezetését ne nehézségnek, hanem lehetőségnek éljék meg új partnereink, mert egy jól átgondolt PMS egyszerűsíti az ügyvitelt, segít a közvetlen foglalások számának növelésében, enyhít a munkaerőhiány okozta problémákon, maga a váltás pedig lehetővé teszi a meglévő folyamatok korszerűsítését. Szerencsére egyre több partnerünk látja, hogy valóban ez a jó irány. Ezenkívül részt veszünk a Previo romániai terjeszkedésében, ami egy rendkívül izgalmas projekt.

Egy új PMS bevezetése nem egyszerű feladat. Miben tud segíteni a Previo?

Felhőalapú rendszerünk első óriási előnye, hogy induláskor nem igényel hatalmas beruházást, nincs szükség szerverparkra, speciális számítógépekre. További segítség az első lépéseknél, hogy mi kizárólag személyes egyeztetések után teszünk javaslatot arra, hogy milyen modulokat használjanak a felhasználók, együtt nézzük át a meglévő ügyvitel lényeges részeit, és partnereinkkel együtt megyünk végig a beüzemelés lépésein. A modulokból felépíthető rendszer pedig biztosítja, hogy megrendelőink csak azokat a részeket használják, amelyekre valóban szükségük van.

Az alap PMS ScanID okmányolvasó applikációval népszerű kisebb ügyfeleink körében, nagyobb partnereink részére pedig sokrétű megoldást kínálunk egyéni igényeikre szabva. Választhatják channel manager, foglalómotor, e-concierge megoldásainkat, és kérhetik a PMS-ből kezelhető honlapjainkat is. Integrációs kínálatunkban pedig jelenleg hat éttermi rendszer, magyar árazó és revenue menedzser szoftver, rengeteg zármegoldás, mesterséges intelligenciára épülő kommunikációs applikáció és még sok egyéb is megtalálható.

(X)