Útra kelt a Magyar Pizzaválogatott a Pizza Világbajnokságra

Forrás: turizmus.com

 2023. április 13. 10:41

Elindult a Kovács Lázár (Lázár Chef) vezette Magyar Pizzaválogatott az április 18-20. között, Olaszországban, Pármában megrendezésre kerülő Pizza Világbajnokságra.

A felkészülés véget ért, indulás előtt még a Fermento Pizzériában, egy fergeteges Pizza Party keretében mutatkozott be a magyar csapat, ahol ízelítőt adtak a különleges versenypizzákból is.

A magyar csapat rekordszámú versenyzővel, 20 fővel vesz részt a világbajnokságon, és szinte az összes kategóriában vállalni fogják a megmérettetést - lesz olyan versenyző, aki több versenyszámban is indul.

pizzavalogatott

Idén rekordszámú magyar induló vesz részt a versenyen, szinte minden kategóriában vállalják a megmérettetést

Fotó: Magyar pizzaválogatott

Kilenc magyar páros indul az egyik legnépszerűbb versenyszámban, melyben a konyhai séf – pizza séf párosa duóban készítik a versenypizzát. Ebben a versenyszámban a pizza séf begyúrja és elkészíti a tésztát, a konyhai séf pedig megalkotja a feltétet, és közvetlenül a zsűri előtt díszíti látványosan és villámgyorsan a versenypizzát. A versenyre a csapatoknak maguknak kell biztosítaniuk az alapanyagokat. A Magyar Pizzaválogatott természetesen idén is nagy hangsúlyt fektet a magyar alapanyagok szerepeltetésére, így a versenymunkákra kerülni fog többek között libamáj, kacsamell, tokaji aszú, szarvasgomba, vargánya és cékla is, sőt, a zsűri tagjai újragondolt rakott krumplival és gulyással is találkozhatnak majd.