Várkert bazár: visszaszámlálás indul

 2014. március 04. 16:22

Április 3-án átadják az eredeti pompájában felújított Várkert bazárt, ahol legkésőbb a nyár végére Budapest új, XXI. századi színvonalú kulturális központját alakítják ki – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Nagy Gábor Tamás (Fidesz–KDNP), Budavár polgármestere.

Szerinte ez az értékmegőrző, egyben XXI. századi fejlesztés – akárcsak az egész Várnegyed megújítása – nemzeti ügy, és megmutatja a különbséget a kormánypártok és a balliberális ellenzék között. A politikus a polgármesteri székért októberben újra indul, a parlamenti választáson párttársát és kollégáját, Rogán Antalt támogatja – írta a Magyar Nemzet Online.

 

2014 tavaszára a jelenleg még mindig hivatalos tervek szerint befejeződik a neoreneszánsz kert rekonstrukciója és a kész épületegyüttes. Déli paloták, déli bazársor és pavilon, föld alatti rendezvényterem, a gloriett és a rámpák, északi bazársor, testőrpalota, öntőház udvar, gyalogos közlekedési tengely – az érdeklődők virtuális sétát tehetnek a http://www.varkertbazarinfo.hu/ oldalon. (X)