A marokkói király látogatása fellendítheti az orosz beutazó turizmust

Forrás: turizmus.com

 2016. március 28. 16:21

Az orosz turistacsoportok előtt eddig sem volt ismeretlen úti cél Marokkó, de VI. Mohammed király impozáns külsőségek között megejtett oroszországi látogatása új korszakot jelenthet a marokkói-orosz turisztikai együttműködésben.

A marokkói idegenforgalmi hivatal több szerződést hozott tető alá az orosz utazási irodákkal. Ennek eredményeként azt várják, hogy már idén 85 ezer orosz turista válassza nyaralási célpontként a marokkói királyságot.

Az együttműködési megállapodásokat a moszkvai turisztikai kiállításon (MITT) írták alá. A négynapos rendezvény a legtekintélyesebb az orosz utazási szakmában, melyen idén több mint 1800 turisztikai vállalkozás és tour operator vett részt, 192 országból.

A marokkói statisztikák szerint tavaly 25 millió eurót költöttek az orosz turisták Marokkóban. Az oroszországi föderációból érkezők 69 százaléka családostul jött, közülük 18 százalék szervezett csoportokkal. Agadir változatlanul a kedvenc úti cél, de ezrek látogatják a történelmi emlékeket és más látnivalókat is. Derűlátó szakemberek szerint hamarosan elérheti az orosz beutazók száma a 200 ezret is évente.

Marokkóban 2010 óta stratégiai ágazatnak tekintik a turizmust. Hamarosan szeretnék megduplázni a turizmusból származó bevételt, 2020-ra pedig a világ 20 legkedveltebb turisztikai célországává szeretnének válni.