Beleolvad az államigazgatásba a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal

Forrás: turizmus.com

 2016. november 23. 19:13

Befejezi önálló tevékenységét Szlovák Idegenforgalmi Hivatal (SACR), amely korábban feladatul kapta a turisták Szlovákiába csalogatását – adja hírül a Hírek.sk szlovákiai hírportál.

Az Érsek Árpád vezette minisztérium azzal indokolta döntését, hogy ha az eddig önálló ügynökség betagozódik a minisztériumba, hatékonyabb lesz a működése és nagyobb lesz a hitele. A miniszter úgy fogalmazott, hogy célja az ország minél attraktívabb megjelenítése, amivel megszólíthatók mind a külföldi, mind a hazai turisták.

Karolína Ducká szóvivő tájékoztatása szerint a határozat alapján a SACR vagyona az alkalmazottaival együtt átkerül a tárca fennhatósága alá, amely később az ügynökség jogutódjává válik. A döntés 2017. január elsejével lép életbe.

A SACR megszüntetésére azután került sor, hogy Szlovákiát a nyári turistaidényben rekord számú turista kereste fel. A statisztikai adatok szerint csak júniustól augusztus végéig 1,6 millió turista érkezett az országba, ami közel 16 százalékos évközi növekedést jelent.

Legtöbb turista a szomszédos Csehországól érkezett Szlovákiába, majd Lengyelország és Németország, illetve Nagy-Britannia következett a sorban. Izrael idén először került fel a látogatottsági top tízes listára.

A hírről Soňa Jelínkovát, a hivatal magyarországi képviselőjét kérdeztük, aki reményét fejezte ki a tekintetben, hogy az átszervezés eredményeképpen erősödni fog a marketingtevékenység.